изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:33 EET
Ноктите говорят вместо нас    
Любопитно Всяка жена иска външният й вид да бъде впечатляващ. Много от нас обаче полагат сериозни грижи за лицето и за косата си, а ноктите сякаш остават на заден план. А те имат не по-малко значение за сполучливия ни външен вид. Да не говорим, че ноктите са с много по-важна функция от естетическа. Те са защитата на многобройните нервни окончания на върха на пръстите ни.

Оттук произлиза и теорията, че по вида на ноктите може да се определи от каква болест страда човек. Ето и кои изменения за какво заболяване могат да бъдат индикатор:

- Чупливи и тънки нокти – желязодефицитна анемия, свръхдозиране на витамин А;
- Надлъжните цепки - намалена функция на паращитовидната жлеза;
- Oтлепване на нокъта от неговото ложе - псориазис, нокътни гъбични заболявания, алергии към лак, след приемане на тетрациклини, цитостатици и поднокътни псевдомонасни инфекции;
- Изронени нокти, често придружени с частично отлепване – псориазис;
- Гризането на ноктите/онихофагия/ може да бъе израз на психични разстройства;
- Ноктите като часовниково стъкло представляват прекомерно заоблени нокти - белодробни заболявания, сърдечни пороци, злокачествени тумори, хронични чревни заболявания;

Всички тези заболявания няма как да предотвратите с козметична поддръжка на ноктите. Но пък като се грижите за добрия им вид, ще придадете на ръката си елегантност и няма да отблъсквате околните с обеления си лак или мръсотията отдолу.

Има вариант да посещавате веднъж седмично маникюрист, който да се погрижи ноктите ви да не бъдат неугледни. Това е по-лесното решение особено за работещите дами. Но ако все пак нямате финансовата възможност да си осигурите тази глезотийка, то това не означава, че сте си намерили оправдание. И в домашна атмосфера спокойно може да постигнете отличен ефект.
Ако отидете при специалист, той ще се погрижи и за ръцете ви, и за ноктите, и за кожичките около тях. Ще накисне дланите ви във ваничка с вода и аромати, чиято цел всъщност е омекотяване на кожата. После ще избута кожичките нагоре, защото все по-малко маникюристи ги режат. Ще ги намаже с масла и ще премине към лакирането. Нанася основата, после цвета и накрая т.нар. топ лак, чиято функция е да засили блясъка на цветния лак.
И за да не кажете, че парите ви спират, ще ви зарадваме с новината, че подобна процедура можете да си сътворите и у дома. Измийте хубаво ръцете си и ги намажете с крем. Използвайте стъклена или хартиена пила, за да не си докарате цепене на плочката на нокъта. След което избутайте внимателно кожичките без да ги режете. Почистете с тампон само ноктите си и тогава започнете с лаковете. Също както професионалиста, така и вие стартирайте с нанасяне на основа. След като изсъхне изберете цвят. Не нанасяйте топ лака преди цвета да е изсъхнал напълно, защото иначе се получават бели полета – цветния лак се полепва по четката на топ лака. Изчакайте да изсъхне и сте готови!
Ноктите ни говорят много за нас и за натурата ни. Ако нямате време да се занимаете с не толкова кратката процедура по нанасяне на цвят, то изберете безцветен лак. С него също ще бъдете стилна и шик. Единственото условие е ноктите ви да бъдат подходящо оформени.
Напоследък е много модно да си с толкова дълги нокти, че да ти е трудно да се обслужваш. Това все по-усилено отминава. Последен хит са средна дължина нокът или къси, оформени квадратно. Ако последвате тези тенденции, ръцете ви ще изглеждат хем секси, хем нежни.
 
 
 
 
Най-дългите нокти в света / freshncool.org

 


Сходни връзки

Ноктите говорят вместо нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди