изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:54 EET
Стринг-бикините - рисковете на удобството    
Здраве

С наближаването на топлия сезон стринг-бикините, известни у нас като прашки, стават особено актуални – те може да се носят под опънати и прозрачни дрехи, а в такъв модел бански се получава равномерен тен. Постоянното носене на такова бельо обаче, може да бъде опасно за здравето, твърдят специалистите.



Какво се случва?
Според изследвания на американски гинеколози любимите на много дами кокетливи прашки при постоянно носене могат да станат реална заплаха за женското здраве.Първо, те улесняват развитието на гъбични вагинални инфекции, а също инфекции на пикочните пътища. Обикновено това бельо е изработено от синтетичен материал, например найлон. Известно е, че тези материали задържат влагата, а топлата влажна среда е идеална за опасните бактерии. Освен това, прашките помагат на възникналите инфекции да се разпространяват бързо. Бактериите от правото черво имат всички шансове да попаднат бързо във вагината, използвайки резката на прашката като транспортно средство.Второ, прекомерното увлечение по такова бельо води до появата на раздразнения, пукнатини и даже хемороиди. Бикините са скроени така, че задната им част може да травмира и протрие нежната кожа. Ако това се случва постоянно, проблемът е неизбежен. Печалната статистика свидетелства за това, че носенето на стринг-бикини рязко увеличава риска от получаване на травми на половите органи при падане или автомобилни злополуки.

Няколко съвета
Лекарите съветват да носите такова бельо колкото може по-рядко. А когато го носите, да спазвате следните правила:
Не носете стринг-бикини в горещо и влажно време.
Избирайте бельо от естествени тъкани като памук или коприна. Тези материали добре пропускат въздуха и пречат за възникването на парников ефект.
Винаги купувайте вашия размер бельо. Неплътно прилепващите прашки не са така опасни от гледна точка на разпространението на инфекции, както малките и тесните.
Не носете прашките цял ден. Когато стане възможно, сменете ги с по-закрит модел.
Ако носите синтетични прашки, ползвайте ежедневни подложки и не забравяйте да ги сменяте редовно.
Старайте се да не носите бански от този модел.

Кое какво е?
Бикините са най-разпространеният и удобен модел бельо. Те са с ниска талия и умерено изрязани около бедрата. Боксерките отначало са модел за мъжко бельо, но сега тяхна модификация носят и дамите. Те приличат на изящни шорти, често с ниска талия. Много удобно и практично бельо, но подходящо само при свободни дрехи. Кюлотите са обикновени гащета без дълбоки изрязвания. Панталоните-гащета имат по-дълга странични част. Те са особено удобни в студено време. Слиповете са гащета с неширока странична част. В зависимост от нейната ширина моделите са мини, миди и макси.

fashion.bg / Материала подготви Радмила Попова

 


Сходни връзки

Стринг-бикините - рисковете на удобството | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди