изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:29 EEST
Сестрата на застреляните Васил и Георги Илиеви – Мариана: И двата пъти аз съобщих на мама, че братята ми са убити    
Общество
“Никога не съм мислила да търся възмездие”, споделя бизнесдамата. 32-годишната Мариана Илиева разказва, че научила за разстрела на брат си Жоро в Приморско. Обадили й се по телефона и тя трябвало да съобщи на майка си, която пък била във Влас. “Изчаках да се събуди и й казах на сутринта. Същото се получи и с Васил. Тогава пак аз трябваше да й кажа”, споделя сестрата на висаджийските босове пред в. “168 часа”.


Васил е застрелян няколко часа след като майката празнува рождения си ден заедно с приятелка. По-късно Баба Венка признава, че в мига, когато телефонът звъннал посред нощ, я пронизала ужасяваща мисъл. Майчиното предчувствие се оказало вярно.

Мариана не се интересува дали се разследват убийствата на братята й. Не знае водят ли се въобще някакви дела, докъде са стигнали. Категорична е, че след като се е случило най-лошото, нищо друго вече няма значение.
Никога не е мислила да търси възмездие, Дори през ум не й е минавало въпреки голямата мъка, която не може да надмогне. Убедена е, че

никога няма да стане ясно кой и защо ги е убил.

Според една от версиите разстрелът им е бил поръчан или организиран от пернишкия наркобос Райко Кръвта.

Кръвта искал да изпревари готвен срещу него самия разстрел, замислен от висаджиите. Ама и това било само \"работна хипотеза\", не се ангажират с категорични заключения по убийството на една от знаковите фигури на \"силовия сектор\" в близкото минало местни крими-капацитети.
Мариана е била много малка, когато братята й отиват в София да учат в “Олимпийски надежди”. Жоро е 11 години по-голям от нея, а Васил – 12.

Тя самата е завършила спортно училище в Кюстендил. Учила е аеробика. По този спорт я запалила бившата жена на Васил – Мариета, която била учителка в училището.

Баща й починал на 39 години, така че майка й сама я е отгледала заедно с братята й. В момента живее в Кюстендил, майка й – също, само че не са в една къща.

Комшии на баба Венка разказват, че тя живее изключително скромно и

кара само на инвалидна пенсия.

\"Нямам пари за лекарства, а чувам, че какви ли не глупости се пишат за мен и за убитите ми деца. Щяла съм да правя манастир над \"Хисарлъка\", получила съм наследство от Васко и Георги, палати ми приписали. Пълни глупости!\" - изплака наскоро тя.

Мариана от 9 години живее с гаджето си,

който е син на известен кюстендилски лекар. Всяко лято двамата работят 3 месеца в собствения си бар на плажа на Приморско. Вече мислят за сватба и за дечица. “Ако имам, със сигурност ще ги кръстя на Жоро и Васил”, споделя бизнесдамата.
http://blitz.bg

 
 


Сходни връзки

Сестрата на застреляните Васил и Георги Илиеви – Мариана: И двата пъти аз съобщих на мама, че братята ми са убити | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди