изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:04 EET
Коремът – женският кошмар    
ЗдравеЛятото вече е тук и басейните отвориха врати. Плажовете и морето все по-силно ни приканват да се разсъблечем и да хванем малко слънчев загар. Иска ни се да нахлузим банските и да забравим за всички проблеми на ежедневието си. Да, ама не. Има една много серизона пречка пред тази мечта.

Коремът ти е доста по-голям отколкото ти се иска. Не си мисли, че с глад ще постигнеш завидни резултати. Колкото и да не ти харесва думата спорт, истината е една – единствено така ще успееш да придобиеш малко повече самочувствие. Всички сме имали моменти в живота си, когато не сме се чувствали добре в кожата си. Повечето жени изпитват ужас от лятото само защото ще им се наложи да отидат на море и да покажат тялото си. За да се справиш с чувството на срам и притеснение от фигурата си, следвай съветите по-долу.
Както казахме вече, с глад няма да имаш завидни резултати, но с режим на хранене – да. Хапвай умерено и не се лишавай от много неща. Сладкото хич не е препоръчително, защото съдържа изкуствени захари. Това не означава, че природните такива са по-подходящи. Около 10 дни преди морето се лиши от плодове – пъпеши, банани, череши... Те подуват корема, а това именно желаем да предотвартим. Отдайте се на салати и не мазно месо. Хапвай пилешко или тележко, но не пържено. Постарай се да избягваш мазнини и бял хляб. Задоволи се с една – две филийки на ден черен или пълнозърнест. Балансирай количеството и честотата на хранене. Сутрин нещо малко като хлебче със нискомаслено сирене. Към 10 часа хапни плод като ябълка да речем. Обядвай обилно. Пилешко месо със задушени зеленчуци или телешко със салата. Най-добре е да пиеш само вода. Първо, че е много по-здравословна от всичко останало, но и е най-малко калорична. Следобед може да си позволиш отново лека закуска като кисело мляко. За вечеря ,към 19 часа най-късно, хапни салата и ако ти е възможно нищо друго.
Този хранителен режим обаче в никакъв случай не е достатъчен, за да се отървеш от неприятните проблеми в областта на корема. Трябва са и спорт. Ще ти предложим някои упражнения, които съвсем спокойно би могла да изпълняваш у дома. Ако имаш желание да посетиш залата за тренировки, още по-добре. Но за по-мързеливите или срамежливи, ето и домашния фитнес. Най-добрият начин за смъкване на корем е тичането. Желателно е да в парка на въздух. Ако обаче не ти се иска всички да те гледат, то и тичането на място вкъщи е добре. Коремните преси също са ефективни, но трябва да съчетаваш различни видове. Легни по гръб, ръцете под тила и повдигай само горната част на тялото си, като придържаш главата си да гледа в една точка и да не допираш брадичката до гърдите си. Направи осем такива преси и почини една минута. След това повдигни десния крак върху левия и повдигай торса със срещиположния лакът към повдигнатия крак. Така осем пъти и почини отново. Размени краката и повтори същото нещо огледално. Както си легнала по гръб повдигай само краката си. Направи две серии по осем повторения и почини мъничко като свиеш краката си към корема. След това отново повдигай краката си нагоре, този път заедно с торса. Направи само осем повторения и почини отново. За да се погрижиш за страничните мускули сложи ръце под тила, без да ги свиваш около лицето си и извъртай тялото си наляви и надясно. Тичай на място, повдигайки коленете си възможно най-близо до корема.
Ако следваш тези насоки за десет дни ще забележиш сериозен напредък и вече няма да те е така срам да се съблечеш на плажа. Напротив. Дори ще ти се иска повече хора да те видят, защото си успяла да се докараш в доста добра форма. Акоимаш по-сериозни проблеми с обиколката на корема си, започни по-отрано иначе няма да са достатъчни едва десет дни, за да достигнеш максимума на възможностите си.
http://www.bliasak.bg
 


Сходни връзки

Коремът – женският кошмар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди