изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:40 EET
ЗЛОТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО - ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ С ПРЕДСТАВИТЕЛ ДОГАН    
Интервюта Категоричен е мажоритарният кандидат на ПП \"Ред, законност и справедливост\" в Добрички многомандатен избирателен район проф. д-р на икономическите науки Евгений Сачев, който днес също подписа декларацията \"5 юли\"

- Г-н Сачев, днес и Вие се присъединихте и подкрепихте с подписа си декларацията \"5 юли\" на 31 граждански сдружения, на кандидати за народни представители в 41 НС, партии, политически свободни граждани, личности и организации. Прави впечатление, че има и много силни личности, които вече са я подписали. Споделете нещо повече за тази декларация и бихте ли казал кои кандидат-депутати и личности до момента са я подкрепили?


- Това е една декларация на свободните и политически необвързани българи, които искат и се обявяват за възстановяване на Великото Народно събрание, провеждането на референдум за такова и създаване на нова Конституция, която да защитава правата на гражданите на страната и да е в съзвучие с европейската демокрация. Да бъде изградена президентска република на гражданите с право на отзоваване на президента и народните представители с референдум. Защото в момента създалата се ситуация в страната вследствие на световната икономическа и финансова криза, която се изразява в криза на държавата, обществото и нацията, в условията на настоящите избори придоби уродливи форми и измерения. Тази ситуация в България изисква да се вземат неотложни мерки за излизане от разрухата. Тройната, провалила се в управлението коалиция, трябваше да избере между безчестието, след което неминуемо следва пълна разруха на обществото, и държавата. Ето затова всички кандидати за народни представители в 41 НС трябва да се вслушаме в гласа на гражданите, в гласа на народа, като застанем зад декларацията \"5 юли\". Веднага трябва да се проведе референдум за Велико Народно събрание, да се разбие олигархичната политическа система, превърнала се в политическа мафия, и да се възстанови конституционният държавен строй на демокрацията. Освен от неправителствени организации, тя е подписана вече от мажоритарните кандидати на ПП \"ГЕРБ\" в Кърджали Вежди Рашидов, Киряк Цонев - СПС \"Защита\", кандидат в Добрич, Божан Пейчев - кандидат от НДСО в Добрич, и мен, както и от личностите - проф. Христо Матанов, проф. Спас Джонев, доц. Николай Близнаков и приживе още от проф. Веселин Димитров, който вече е покойник. Аз също я подписах и я подкрепям изцяло.


- Какво според Вас е най-неотложно, за да се справи страната ни и хората да живеят по-добре - по европейски?


- Няколко са мерките - първо финансовите средства, предвидени за справяне с кризата да бъдат насочени към малките и средни предприятия, защото в страната те са над 3 хил., а до май 500 вече са фалирали, както и към гражданите и семейния бизнес, като се ограничи до минимум участието на администрацията в тяхното управление. Трябва да бъдат създадени 6 регионални фонда в планово-икономическите райони на страната, като в управлението на тези фондове задължително трябва да участват представители на малките и средни предприятия, средствата чрез тези фондове да бъдат използвани за държавни и общински поръчки, предимно в социалната сфера. Втората задължителна мярка е осигуряване на безлихвено и нисколихвено кредитиране на работещите малки и средни фирми. Трябва също да се даде възможност чрез средства за изкупуване на дялове на фирми, които са ползвали кредити и лизинг за обновяване на производствените си активи и са задлъжнели, за да могат така да покриват задълженията и да излязат от кризата. Всичко това, което казах дотук, задължително е обвързано още и с това да не се съкращават работни места и да не се спират плащанията на социалните осигуровки на работещите. Не трябва да се забавят и плащанията към фирми, както и задълженията към бюджета. По последни данни вътрешнофирмената задлъжнялост в страната е в размер на 24 млрд. лв., което е чиста бомба и може да доведе до следващата стъпка - финансова криза, изразяваща се в банкови фалити. Естествено, не трябва да се бавят плащанията към лизингодатели и банки. Всичко това може да стане, ако има национално съгласие и програмно правителство.


- Изпълнимо ли е това, според Вас?


- Реално политическо-олигархическата мафия в лицето на тройната коалиция, която управлява страната, иска да прави експертно правителство с министър-председател Миглена Плугчиева. Тази мимикрия е отчаян опит тройната коалиция да се задържи във властта. На всички тези антибългарски и противоконституционни действия на назначената от Андрей Луканов още олигархия, на ширещата се корупция и на вилнеещата доганизация трябва един път завинаги да се сложи край. Затова призовавам всички, за които върховенството на закона стои над всичко и искат да кажат категорично \"НЕ\" на партийно-политическите бандити, да предприемат своевременни действия срещу корупцията и доганизацията като обединим силите си.


- Какво имате предвид доганизация?


- Доган има две лица - едното - на добрия анализатор и хитроумен човек. Той си дава ясна сметка, че използвайки личностно-груповите противоречия на повече от 500 регистрирани партии и политически сдружения в България и държащ в крепостническо подчинение наивните и бедни етнически турци, ще може еднолично да се намесва в политическата власт в България. Другото му лице е това пред публиката. Той се представя като широко скроен и демократичен човек и привлича в ДПС етнически българи, като повечето от тях се ползват от икономическите и властови облаги, които им се дават от Доган. Той винаги се насочва към поддаващи се на манипулация родственици на известни културни и обществени дейци. От четири години действа по схемата на двете снимки. Какво имам предвид - обяснявам схемата. Негови емисари внимателно проучват, анализират и се насочват към представители на държавната и общинска власт, които имат проблеми в семействата си - финансови, здравословни и други и им се предлага помощ, като насреща от тези, които се съгласят, се вземат две снимки за паспорт. Едната им се обяснява, че е за членска карта на ДПС, като заявяват, че никъде тя няма да бъде показвана и ще е в таен регистър. Втората снимка се обяснява, че по старите правила на ДС ще се употреби за досие, като в него се отразяват всички оказани \"помощи\", както и извършените \"услуги\" по искане на представители на ДПС. Такъв е и случаят с мажоритарния кандидат на БСП в Добрич, комсомолският апаратчик Росен Карадимов. Преди това ДПС са тествали по този начин със суми от 100-200 хил. лв. двама от тримата номинирани за мажоритарни кандидати на организацията на БСП - Добрич. Тези достойни хора не поддали на ДПС и централен представител на ДПС представя на БСП - София, Росен Карадимов. Затова нека уважаващите се достойни български граждани - членове и симпатизанти на БСП, знаят тази истина и на 5 юли да гласуват по съвест. Още повече, че предизборната кампания на мажоритарния кандидат на ДПС-БСП в Добрич се финансира от известен ловешки бизнесмен.


- Защо Вие избрахте ПП \"Ред, законност и сигурност\"?


- Защото страната има едно зло - мафиотизираната политическа система, чийто представител е Доган. Политиците трябва да служат на държавата, а не на Доган, който се изживява като господ на България, а в последно време и като нейн сатрап, защото тирания има там, където има робски народ. Няма държава, която да благоденства само въз основа на данъчни постъпления, а те да са от алкохол, цигари и компаньонки. Всъщност лесният път е най-труден и най-жесток. Всички най-велики неща са прости и могат да се кажат с една дума - свобода, чест, дълг, отговорност, любов, надежда. Между тези думи са и ред, законност и сигурност. Тези думи са градивни и съзидателни и аз ще работя градивно и съзидателно за бъдещето на децата ни.

ДЕКЛАРАЦИЯ „5 ЮЛИ”

 


Сходни връзки

ЗЛОТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО - ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ С ПРЕДСТАВИТЕЛ ДОГАН | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗЛОТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО - ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ С ПРЕДСТАВИТЕЛ ДОГАН
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 19:11 EEST
Прав си Евгени ! Всички срещу Доган и доганщината в политиката. И истинските турци са против Доган, защото по принцип са честни и работливи. Те изпитват същите неволи както и бълтарите.
ЗЛОТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО - ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ С ПРЕДСТАВИТЕЛ ДОГАН
Автор: Anonymous да 2009-07-02 @ 19:48 EEST
Абе добре......и аз съм против Доган!!! Но всички неблагополучия да се обясява само с него??? Не е ли прекалено в държава, която се казва България?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди