изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:28 EET
Адвокат Марин Марковски: Колев ще покаже пениса си само на хубава следователка    
Интервюта В края на февруари т.г. срещу Лазар Колев беше повдигнато обвинение за убийството на сестри Белнейски по особено мъчителен начин. Оттогава досега следствието срещу заподозрения е черна кутия, в която никой не знае какво се случва, тюхка се адвокатът му Марин Марковски. Последните вести сочат, че досъдебното производство добива драматичен характер.

Следователят Мартински иска да премери пениса на Лазар Колев, за да докаже, че размерът има значение за смъртта на момичетата. Адвокат Марковски яростно се бори срещу премерването и твърди, че каквито и да са резултатите от това екзотично процесуално-следствено действие, обвинението ще постигне едно голямо нищо.

- Г-н Марковски, премерен ли е вече пенисът на вашия клиент?

- Доколкото знам, все още не. Аз съм посъветвал моя клиент да не се съгласява на тази процедура. Един пенис в спокойно състояние нормално увеличава обема си в ерекция до два-два и половина пъти. Казвам нормално, понеже значителни отклонения могат да зависят от много неща – от ситуацията, защото всичко се командва от съответния център в мозъка, плюс куп други фактори, включително до температурата в стаята или на мястото, където е извършено съвкуплението и т.н. Така че, пак повтарям – тази експертиза няма да докаже нищо друго освен едно голямо нищо. И съм пуснал молба, че процедурата е безсмислена, а и незаконна, защото унижава човешкото достойнство на моя клиент.

- Възможно ли е въпреки всичко така наречената андрологична експертиза да се състои или вече да се е състояла?

- Всичко е възможно, когато се танцува на ръба на закона...

- Защо мислите, че тази експертиза не би послужила за изясняване на истината? Вие сте опитен адвокат и сигурно знаете, че един също така опитен следовател като Венцислав Мартински ревизира пениса на Лазар Колев с цел?

- Аз като адвокат с дългогодишна практика нямам такъв прецедент. Хипотезата, че от експертизите може да се приеме, че половият член на клиента ми е толкова голям, че е свързан със смъртта на жертвите,

е абсурдна...

По принцип тази история тръгна от едно подхвърляне на тв-репортерката Миролюба Бенатова, която раздува темата за изключителната надареност на Колев. Аз не знам тя откъде черпи информация и защо толкова я интересува това, а следователят чул от медиите за “страшното оръжие” на Колев и решил, че се налага андрологична експертиза.

- Няма начин да не сте си говорили с Лазар Колев за измерването на члена му. Той как реагира в очакване на евентуалния следствен експеримент?

- Той реагира и в мое присъствие, и в присъствието на следовател Мартински. Думите му буквално бяха: “Може, но ми доведете една хубава следователка да ми го премери!”

- Премерването на члена на Лазар Колев наистина може да доведе до едно голямо нищо, но остава да виси със страшна сила едно голямо нещо в полза на обвинението...

- И кое е то?

- Бойко Ганчевски отрича клиентът ви да е минал през полиграф, но твърди, че му е взета ДНК-проба, пращана както във ФБР, така и в Специализираната лаборатория за генетични изследвания в Лондон, която е една от най - добрите в света. Третият етап от изследването на лабораторията е дал определени акценти на третата хромозома, което означава абсолютно персонифициране на носителя й, разяснява Бойко Ганчевски. Тук хубавите следователки не вършат работа, май?

- Аз пък ще ви кажа, че един велик американски адвокат оправда О`Джей Симпсън, като доказа, че след взимането на пробите те са стоели на слънце, така че не могат да бъдат верни в съдебно-медицински и химичен план.
Така че, за да мога аз да направя коментар, трябва да имам всичките доказателства. Другото е бърборене. Прочее, като адвокат досега не съм допуснат на нито едно следствено-процесуално действие. Нещо повече – следовател Мартински се опита да ме накара да подпиша декларация, че няма да разпространявам информация за следствено-процесуалните действия. Не я подписах, естествено. Въпреки че от първоначалния разпит досега моят клиент не е разпитван. Какви други следствено-процесуални действия са извършвани, съм в пълно неведение. При това положение не мога да не призная, че следовател Мартински е изключително опитен и кадърен следовател. За себе си съм абсолютно убеден, че момчето

Лазар Колев е абсолютно невинно и иде Видовден.

- В медиите се появиха информации, че Колев е хващан да разпространява транквиланти, изнудвал майка си за пари...

- Изнудвал майка си!? Това изобщо не е вярно! Той е във великолепни отношения с майка си. Тя е толкова загрижена за неговата съдба, че е качила диабет от притеснение. Тя три пъти ходи при Мартин Карбовски във връзка с интервюта и винаги е заявявала, че детето й не е виновно. Тази жена е посветила живота си за оправдаването на своя син. Тази изнудвана и тормозена за пари майка! Ако нещо я крепи, то е надеждата, че един ден ще стане ясно, че нейният син не е извършил това ужасно престъпление. А от дългогодишния си опит знам, че майчинският инстинкт е по-сигурен и от детектора на лъжата.

- А майчинският инстинкт защо не е подсказал тъмните страни в душата на сина й, който продължава с ужасяващите си изпълнения?

- Любопитно е какво още са измислили за моя клиент?

- Бяга и от дома в Славовица зад граница. Преди това на 26 ноември 1997 г. изнасилва непълнолетно момиче със съучастник, който държи нож, и т.н.

- Не познавам в детайли това дело, но той ми е разказвал много за това изнасилване. Той също е бил непълнолетен и, общо взето, е бил принуден да се прави на голям мъж пред приятеля си.

- Да, но в характеристиката му по делото за изнасилването пише, че е тормозил сексуално и близките си приятелки, насилвал ги да правят анален секс, искал от тях да пият урината му, а заключението е, че Лазар Колев е способен на всичко, когато е под въздействието на алкохол и упойващи вещества?

- Той никога не е употребявал наркотици.

- Даже ги е продавал...

- Този , който е писал тези неща, би трябвало да е подсъдим за клевета и лъжливо набедяване. Нищо от това не е вярно.

- Знаете ли, че старши инспектор Красимира Костадинова в затвора преоткрива Лазар Колев с друго лице – обвиненият в убийството на сестри Белнейски не създава проблеми на ръководството, затворен е, не се обвързва трайно с никого и... плаче пред нея с истински, нормални човешки сълзи!?

- Не, благодаря за помощта, но от тази негова характеристика не може да се направи извод дали е убиец или не. Вие знаете ли, че прочутият петорен убиец Здравко Петров ме молеше да го защитавам, аз му отказах. Насочих го към две-три познати адвокатки, с особени препоръки към една от тях. И знаете ли какво? Тя дойде тук и започна да припада по него – ах, какви очи, ах, какъв хубавец. Той наистина е

по-красив и от Андрей Баташов. Да, ама с пет убийства зад гърба си.

Така че можеш ли от външния вид и излъчване да направиш правилните изводи? Вие не сте виждали Лазар Колев, а аз съм то виждал. Лазар Колев е много добре сложено момче, с правилни черти, изглежда доста прилично, от мъжка хубост не разбирам, но мога да кажа спокойно - той не е урод. Напротив – едно момче, което изглежда доста прилично. Като адвокат нямам никакъв интерес да ви давам тази информация, но истината си и истина и тя е по-важна от всичко.

- И тези момичета са тръгнали доброволно да правят секс със сексманиак и пандизчия, подведени от приличната му външност, когото не познават? Звучи несериозно!

- А, вижте какво, едно момиче днес може да прави секс с всякакъв изрод или орангутан, ако й се плати достатъчно. Което, впрочем, няма никакво отношение към обективните находки по следствието.
Значи, това момче е издържало полиграфа. Сам по себе си този факт не може да бъде доказателство за невинност, но специалистите знаят, че това значи много, защото имаме познаваемост до 98 на сто, което е ужасно висок процент. Но все пак не 100%...

Едно интервю на Славей Костадинов / http://blitz.bg
 


Сходни връзки

Адвокат Марин Марковски: Колев ще покаже пениса си само на хубава следователка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди