изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:23 EEST
БЛИЗКИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ВЛАКА АЛБЕНА СА ПЕСИМИСТИ ЗА СЪДЕБНОТО ДЕЛО    
Новини \"Аз съм много песимистично настроен по отношение на това дело и наказателното производство - от досъдебното производство, през разследването, обвинителния акт\", каза пред НДТ Васил Вичев, бащата на загиналия във влака студент от Добрич Даниел Вичев.

БЛИЗКИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ВЛАКА АЛБЕНА

 СА ПЕСИМИСТИ ЗА СЪДЕБНОТО ДЕЛО

 “Аз съм много песимистично настроен по отношение на това дело и наказателното производство – от досъдебното производство, през разследването, обвинителния акт”, каза пред НДТ Васил Вичев, бащата на загиналия във влака студент от Добрич Даниел Вичев. Според него, част от тези, които са призовани като свидетели по делото, би трябвало да бъдат сред обвиняемите. “Тези, които са призовани като обвиняеми, са по-виновни, но има и най-виновни за случилото се и те са на по-високи места”, каза Васил Вичев. Той счита, че хора на ръководни постове носят много сериозна вина за случилото се. “Те са виновни с тяхното немарливо, примитивно управление”, добави той. И посочи, че живеем в 21 век, века на информационните технологии, а в БДЖ няма мобилна връзка с персонала на влака. “Дори подозирам ,че част от тези хора, които управляват компанията, не само, че не са се возили на влак, но дори и не са се качвали на влак”, каза бащата на Даниел, който така и не успя да се върне в Добрич, за сватбата си.  

“Не очаквам истината за пожара във влака София-Кардам да излезе наяве”, каза Георги Георгиев, баща на изгорялата във влака–убиец лекарка от Генерал Тошево д-р Галина Георгиева. Според него, започват да съдят не когото трябва. “Години наред тези влакове се заключват. Много добре се знае ситуацията там. Сега търсят начин да хвърлят прах в очите. Съдят дребни риби, които да понесат отговорността”, обясни възрастният мъж. Той самият не смята да се яви на делото, дал е пълномощия за това на другата си дъщеря. “Достатъчно ми е изгоряла душата”, казва Георги, преглъщайки сълзите си. Според него, още много септември и октомври ще има, но той знае, че детето му няма да се върне. 
 


Сходни връзки

БЛИЗКИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ВЛАКА АЛБЕНА СА ПЕСИМИСТИ ЗА СЪДЕБНОТО ДЕЛО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди