изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:57 EET
Избраха председателите на парламентарните комисии    
НовиниНародните представители избраха председателите на част от 17-те постоянни парламентарни комисии.


Комисията по правни въпроси ще се състои от 26 депутати с председател Искра Фидосова от ГЕРБ и зам. председатели-Любен Корнезов от КБ, Явор Нотев от “Атака”, Тодор Димитров от ГЕРБ. Комисията по регионална политика и местно управление е с 22-ма членове с председател Любен Татарски от ГЕРБ и заместници Румен Петков от КБ, Николай Пехливанов от “Атака” и Александър Ненков от ГЕРБ. Комисията по външна политика ще е от 22-ма депутати с председател Димитър Чукарски от РЗС и заместници Димо Гяуров от Синята коалиция, Ангел Найденов от КБ и Живко Тодоров от ГЕРБ. Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред се състои от 22-ма членове с председател Анастас Анастасов от ГЕРБ и заместници  Венцислав Соколов, Красимир Ципов от ГЕРБ и Касим Дал от ДПС. Комисията по земеделие и гори е от 22-ма народни представители с председател Десислава Танева от ГЕРБ и заместници Емил Димитров от ГЕРБ, и Юнал Тасим от ДПС. Комисията по труда и социалната политика е с 20 членове с председател Емилия Масларова от КБ и заместници Геновева Алексова от ГЕРБ и Тодор Великов от РЗС. Комисията по образование , наука и въпросите на децата, младежта и спорта е с председател Огнян Стоичков от “Атака”, а заместници са Галина Банковска от ГЕРБ и Алиосман Имамов от ДПС. Комисията по здравеопазване е с 20 членове - председател е Лъчезар Иванов от ГЕРБ, а заместници са Пламен Цеков от ГЕРБ, Ваньо Шарков от Синята коалиция и Евгений Желев от КБ. Комисията по околна среда и води е от 20 депутати – председател е Искра Михайлова от ДПС, а заместници са Иван Алексиев от ГЕРБ и Огнян Пейчев от Атака. Комисията по културата гражданското общество и медиите има 18 членове, председател е Даниела Петрова от ГЕРБ, а заместници са Стоян Иванов от “Атака” и Емел Етем от ДПС.Комисията по правата на човека вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите е от 18 депутати, с председател Йордан Бакалов-Синята коалиция, заместници са Красимира Симеонова от ГЕРБ и Тунчер Кърджалиев от ДПС.
Председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще бъде Светлин Танчев от ГЕРБ, решиха депутатите. Зам.-председатели са Десислава Танева от ГЕРБ, Джевдет Чакъров от ДПС и Меглена Плугчиева от Коалиция за България.
Комисията по бюджет и финанси е от 26 народни представители, За председател на комисията бе избрана Менда Стоянова от ГЕРБ със заместник Димитър Главчев. От Коалиция за България заместник е Румен Овчаров.
Иван Костов ще бъде първият председател на Комисията за контрол на ДАНС. Тя ще се оглавява на ротационен принцип от опозиционните партии. Останалите членове в състава на комисията за ДАНС са: от Коалиция за България Димитър Дъбов, от „Атака” – Волен Сидеров, от ГЕРБ - Иван Иванов и от ДПС – Камен Костадинов.
По-рано депутатите от \"ГЕРБ\", \"Синята коалиция\", \"Атака\" и \"Ред, законност и справедливост\" се обединиха срещу кандидатурата на ДПС за член в парламентарната комисията за борба с корупцията и я отхвърлиха. 23-ма депутати от \"Коалиция за България\" гласуваха за предложения от движението Делян Пеевски, 1 - против него, а двама се въздържаха, всички избраници от ДПС го подкрепиха.
По време на гласуването Лютви Местан от ДПС заяви, че заради политическата пристрастност се потъпкват правата на депутатите. Компетентните органи единствено могат да кажат кой е виновен и кой - не, каза още депутатът от движението. Прие се председателят на комисията да бъде избиран на ротационен принцип, като се започне от най-малката партия в парламента без участието на ГЕРБ. От ДПС отказаха да предложат друг свой колега за член на комисията за борба с корупцията. Според Лютви Местан случилото се в залата е заявка за диктатура на мнозинството, защото то си позволявало да мисли вместо тях.
Остава да бъде определен съставът на останалите две комисии – тази по транспорт, информационни технологии и съобщения и икономическа политика, енергетика и туризъм. Това обаче няма да стане днес - причината е, че  наименованията на двете комисии бяха променени. Иван Вълков ще бъде предложен от ГЕРБ за председател на комисията по транспорт, съобщи съпредседателят на Парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова. За комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм от квотата на ГЕРБ зам.-председател ще бъде Стоян Мавродиев. http://www.express.bg
 


Сходни връзки

Избраха председателите на парламентарните комисии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди