изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:31 EEST
Трима загинаха при атака на гей клуб в Тел Авив    
По света
Трима души загинаха, а други няколко бяха ранени, след като облечен в черно нападател откри огън в заведение в Тел Авив, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


Нападателят влязъл в младежки клуб, посещаван предимно от хомосексуалисти, и започнал да стреля с автоматична пушка. Заведението се намира в сутерена на сградата, в която се помещава Асоциацията на гейовете и лесбийките.              Ранени са 11 души. Според екипите за спешна помощ шестима души са тежко пострадали. Повечето от пострадалите са непълнолетни, съобщиха полицейски източници.
Говорителят на полицията Мики Розенфелд заяви, че "това е по-скоро криминално нападение, отколкото терористично". Полицията издирва въоръжения мъж, който избягал след стрелбата. Поставени са блокади на някои пътни артерии.
"Това е престъпление от омраза, обмислено нападение", заяви свидетел пред телевизионния Канал 10. Той посочи, че заведението е популярно сред младежите и че пострадалите са съвсем млади. 
Нитцан Хоровиц, член на израелския Кнесет, който не крие своята хомосексуална ориентация, коментира, че това е "без съмнение най-голямото нападение срещу изреалската гей общност". "Всички сме в шок", заяви депутатът.
Въпреки че в космополитния град има изявена гей общност, откритите прояви на хомосексуалност не са добре приети от консервативните кръгове в Израел, посочва Ройтерс. Годишният гей парад в Ерусалим се сблъсква с ожесточени протести от страна на ортодоксалните евреи.
Израелските медии съобщиха, че полицията е предупредила други гей клубове в Тел Авив да затворят заради опасност от последващи нападения.
DIR.BG
 


Сходни връзки

Трима загинаха при атака на гей клуб в Тел Авив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди