изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:51 EEST
Иван Драшков: Сертов разпореди ”Галерия”    
Новини
Изцяло приветствам идеята на премиера Бойко Борисов за разсекретяване на оперативното дело \"Галерия\", заяви бившия зам. председател на ДАНС Иван Драшков пред бТВ.


Цялото обществото ще разбере как председателят на ДАНС Петко Сертов, депутатката Татяна Дончева и говорителя на ДАНС Зоя  Димитрова лъжеха през цялото време за това дело, заяви Драшков, предаде БГНЕС. По думите му първата лъжа е, че той е разпоредил да започне разработката \"Галерия\" и уточни, че  преди да излезе в отпуск Сертов е разпоредил образуването на това дело на директора на \"Вътрешна сигурност\" в ДАНС Владимир Писанчев. Поради времето, което се изисква за това, делото е образувано след седмица.
Мой подпис не стои под него. Когато се види , кой е разписал ще стане ясно кой стои зад разработката, коментира Драшков. Аз по онова време не бях председател, а зам.-председател на ДАНС и не съм разпореждал на ръководителя си, какво да прави. Основната причина за това дело беше, че към медиите от ДАНС изтича информация, коментира Драшков причините за разработката.
Той изтъкна, че на него не му е известно да са подслушвани политици по делото \"Галерия\". Разпечатките не означават, че тези хора са подслушвани. Татяна Дончева тогава извади разпечатките, за да предизвика скандал, каза Драшков и подчерта, че не е знае за какво е използвана информацията.
Надявам се да се разсекрети делото \"Галерия\", защото Татяна Дончева вече твърди, че това не може да стане. Стига да има политическа воля, то може да се разсекрети, категоричен е Драшков. Според него в разговорите на подслушваните лица няма кой знае колко лична информация. Той смята, че разсекретяването на делото няма да е достатъчно, за да се разберат мотивите за нейното започване. Драшков заяви, че с Петко Сертов са били дълги години колеги, но \"политиката, в която той се въргаля през последните години\", е причина след като е разпоредил някои разработки, да си измие ръцете с подчинените си.
Драшков предложи председателят на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов да повика всички служители на ДАНС, работили по тази разработка, да разкажат за нея в комисията на открито заседание. \"Искам да разкажа на обществото по какъв подъл начин бях отстранен от ДАНС. Доволен съм от новия избор на председател на ДАНС Цветлин Йовчев. Той не е разпоредил започването на операция \"Галерия\", а се явява само посредник между председателя на ДАНС и подчинените му\", заяви още Драшков. На въпрос дали ще се върне в ДАНС Иван Драшков каза, че той е бил уволнен неправомерно и след като приключи делото само премиерът може да вземе подобно решение. Той още веднъж повтори, че Татяна Дончева вече не е депутат и няма имунитет и ще трябва да отговаря за всички клевети. dir.bg
 


Сходни връзки

Иван Драшков: Сертов разпореди ”Галерия” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди