изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:15 EEST
Червените харизали техникуми за стотинки    
НовиниВАРНА/СОФИЯ. Всички земи на техникумите по селско стопанство са били обединени и продадени за жълти стотинки, съобщи премиерът Бойко Борисов в морската столица вчера. Той пристигна с гранично-полицейския кораб "Варна" за 130-годишнината на Военноморските сили. "Ако информацията ми е вярна, това е по-голяма далавера от всички заменки", коментира Борисов.


Просветният министър Йорданка Фандъкова заяви за "Стандарт", че ведомството й започва спешна проверка на това какво е станало не само с терените, но и със сградите на закритите училища. "Част от школата, които са били държавни, след закриването си са дадени на общините. Ние не знаем какво се прави с тях и дали вече не се ползват за неучебни цели", каза Фандъкова. Част от общинските училища бяха дадени за балнеосанаториуми още миналата година. Сградата на бившия механотехникум, който се намира срещу Mall of Sofia, пък била харизана от старата власт на правосъдното министерство малко преди края на мандата, каза Фандъкова. "В момента търсим варианти да си я върнем, без да бъдат водени съдебни дела. Най-вероятно това ще стане с акт на Министерския съвет, както е била харизана сградата", допълни тя.
Според Бойко Борисов в следващите два-три месеца предишните управници "ще си получат заслуженото". "Няма да разваляме празника на ВМС с това, което са правили онези разбойници през годините - заменки на гори, взели са Галата. Аз не съм съдия, но със сигурност ще има осъдени, защото правосъдната система разбра какво искат от Европейския съюз", каза премиерът.
Кръстина Маринова
Стела Стоянова

www.standartnews.com

 


Сходни връзки

Червените харизали техникуми за стотинки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди