изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:32 EEST
Татяна Дончева: Чрез Ирена Кръстева ДПС купи "Уикенд" и сега вече официоз е вестник "Шоу"    
Общество Устатата соцдепутатка Татяна Дончева похвали интервюто с майката на Станишев от новия брой на "ШОУ" като много сериозно и задълбочено. Тя откри с добри думи за Вестника на народа гостуването си в студиото на Нова тв, като очерта и тенденцията: "По-рано "Уикенд" беше нещо като официоз, но откакто го купи групата на Ирена Кръстева, всичко вече се насочва към "ШОУ".

Политиката е за лидери и победители, не за мухи и ако партията иска да печели, да си намери лидери. Така ексдепутатката коментира изборните резултати на социалистите. За оттеглянето си повтори обяснението, че всеки политик трябва да си знае цената и да търси признание, особено "когато те пререждат хора, които нито могат да донесат гласове, нито да свършат работа".

Тя не пропусна да отбележи мънкането на Станишев и изрази съгласие с твърденията, че в последните месеци държавата се е управлявала от Делян Пеевски и от Росен Карадимов.

Сергей Станишев и Бойко Борисов си приличат по това, че и двамата са ПР продукти, смята Татяна Дончева. 8 години на председателското място и 4 години премиер, без нищо да правиш - накрая това се срутва. Същото предстои на Борисов според Дончева. "Нещата трябва да се организират и прават наистина, не става само с лаф моабет", каза тя и даде пример с боклука, за който СС и ББ много си пречеха през годините, а можеше да се направят конкретни стъпки за избор на терен, отчуждаване на земята, изграждане на завод и т.н.

За разсекретяването на прословутата разработка "Галерия" ексдепутатката е скептична, но смята, че щом се предприема такава стъпка, значи "нещо са заложили да извадят". Това според нея ще стане, като подадат папки към определени медии. На тези мисли я навявало това, което се случва в блога на Бареков, който по думите й работи като правителствен пресцентър, "и Наско Атанасов се подвизава там, а не е гербаджия".

В "Галерия" има разпечатки и много друга информация, събрана за медии, каза Татяна Дончева в противовес на твърденията на говорителката на ДАНС Зоя Димитрова, че бил подслушван само един журналист. Хватката била във формулирането на задачата: наблюдавал се сектор, а не определени лица. Така нямало срокове и не било нужно да се дава отчет за работата, която се върши.

Петко Сертов беше безобиден човек и много близък до Станишев. Ако искаше да свърши някаква работа, досега ДАНС щеше да свири и да пее, отбеляза Дончева. За Драшков мнението й е, че е човек преди всичко на себе си, както и на хората, с които е свързан, сред тях и с кръга "Монтерей". Дали ще се върне в агенцията и под каква форма предстои да видим. Колкото до реформите в службата, много е наивно новият министър Цветан Цветанов да смята, че като върне петима свои познати в ГДБОП, това ще е достатъчно.

Бил е кадровик в МВР, познава хората и сигурно си мисли, че това му е достатъчно, коментира Цветанов ексдепутатката. "Но това е все едно вашият шеф на личен състав да стане изпълнителен директор", даде пример тя.

Изявленията на Цветанов по повод на осъдените за случая "Чората" са повторение на поведението на Румен Петков, който също застана на амбразурата, и каза, че ще се движат по ръба на закона, коментира Дончева. А в действителност проблемът е сериозен и трябва да се оцени, че е важно какви заповеди се дават на полицаите. "Тези момчета понякога не контролират емоциите си и както е в случая, не виждат вината си, макар да са оставили един човек без вътрешни органи", посочи тя.

Цветан Цветанов според нея има две важни задачи и на първо място е да овладее интригите и страховете на хората в системата. Ако не се справи с това две седмици, хората спират да работят и чакат да падне таванът. Дончева даде за пример новата министърка на екологията, "която е била във ведомството, после е излязла в частния бизнес, но с връщането си веднага обяви екип".

Започналите повсеместни ревизии са несериозна работа според Татяна Дончева. Има си Сметна палата за това. Явно е дадена депеша да се вадят кирливи ризи, та да има новата власт алиби, като стане напечено в края на годината. А обявените разхищения и нарушения в Народното събрание са направо смешни, категорична е бившата соцдепутатка. "Пирински беше толкова стиснат, за какви кожени салони на автомобилите говорят", коментира тя. "И какви тайни има парламентът, че Огнян Аврамов да ги вземе?".

Задавайте повече въпроси на управляващите, обобщи накрая съветите си Дончева. /БЛИЦ

 


Сходни връзки

Татяна Дончева: Чрез Ирена Кръстева ДПС купи "Уикенд" и сега вече официоз е вестник "Шоу" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди