изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:29 EEST
Увеличават цената на сватбената церемония в Ягодинската пещера    
Любопитно Ягодина. Увеличават цената за сватбена церемония в Ягодинската пещера. Това каза за радио „Фокус” – Смолян Сергей Генчев, уредник в пещерата. Той обясни, че се очаква повишение на цената, но то ще бъде много малко. В момента, за да се ожени влюбена двойка в природния феномен, трябва да заплати 375 лв., а след увеличението се очаква цената да достигне 400 лв.

„Държим цената да се запази, за да могат хората да имат достъп до нас”, обясни Генчев и допълни, че цената на сватбите, организирани в Ягодинската пещера, се определя от община Девин. Сергей Генчев каза още, че въпреки финансовата криза, продължават да се организират сватби в Ягодинската пещера, като всеки ден от почивните дни има сватбена церемония. Заявки за сключване на брак, са направени до края на месец септември, посочи Генчев. На 09.09.2009 г. има направени четири заявки за сватби, като е имало подадени още, но те са били отхвърлени. През летните месеци над 20 сватби, са се организирали в Ягодинската пещера. Наред с това се е повишил и броя на туристите, посещаващи Ягодинската пещера. Генчев обясни, че през този месец се забелязва увеличение на туристите, посещаващи природния феномен, в сравнение с предходните месеци. Засиленият интерес към пещерата се дължи основно на това, че през този месец има повече хора, които си ползват отпуските. Основно българи посещават пещерта. Засилен интерес към природния феномен има и от чуждестранните туристи - израелци, французите и англичаните, като през последните години се забелязва, че все повече руснаци и немци посещават пещерата. През почивните дни - събота и неделя, туристическият поток в пещерата е много голям. Средно на ден около 400 души я посещават, посочи Генчев.
Елена ХАДЖИЕВА

ЯГОДИНСКАТА ПЕЩЕРА - ТУК ЖИВЕЯТ СНЕЖАНКА И ДЯДО КОЛЕДА

Българи откриха най-дългата вертикална пещера в Европа

 


Сходни връзки

Увеличават цената на сватбената церемония в Ягодинската пещера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди