изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:30 EET
Лечението с Тибетска гъба трябва да се наблюдава от лекар    
Здраве
Не забравяйте, че лечението с тибетска гъба не се използва в съвременната медицина. Медицината на тибетските народности дълго я е пазила в тайна. В Европа е внесена от излекуван от цироза полски професор. Тибетската гъба е с цвят на извара и според индийските йоги притежава следните свойства:



- Лекува рак, като преустановява растежа на раковите клетки.
- Напълно нормализира обмяната на веществата в организма.
- Лекува практически всички алергични заболявания.
- Ликвидира всички стомашно-чревни заболявания, в т.ч. и язва на стомаха.
- Лекува заболяванията на белите дробове, бронхит, пневмония.
- Лекува всички заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, разтваря камъни в бъбреците.
- Лекува всички възпаления, тъй като изпълнява ролята на антибиотик.
- Напълно изчиства организма от плаки, тъй като изкарва всички продукти на обмяната, в т.ч. холестерина, солите на тежките метали, дионуклеидите и продуктите на обмяната на алкохола.
- Лекува диабет, като нормализира въглеродния обмен.
- Повишава половата активност и намалява телесното тегло, като преустановява процеса на стареене на клетките.
- Повишава тонуса и вътрешните резерви на организма, подобрява паметта и вниманието.

Гъбата се отглежда във всяко японско семейство, в резултат на това Япония има най-здравата нация.

Начин на употреба: гъбата се залива с прясно мляко със стайна температура, около 250 мл и се оставя при стайна температура за 24 часа. Получава се за около 18-20 часа подквасено мляко с лечебни свойства. Консумира се сутрин, поне половин час преди хранене или вечер 30-50 минути преди сън. Признак на пълното подквасване е появата на гъст слой отгоре, където се намира гъбата. Млякото се прецежда през едро пластмасово сито, а гъбата се изплаква под струя студена вода и после се залива с нова порция прясно мляко. Ако гъбата не се промива ежедневно и не и се сменя млякото всеки ден, тя става кафява, спира да се размножава и умира.

След около 17 дни масата на гъбата се удвоява и част от нея може да се даде на друг човек. Редува се 20 дни употреба – 10 дни почивка, като по време на почивката гъбата трябва да се поддържа здрава по посочения начин. По време на лечението с тибетска гъба се забранява употребата на алкохол.

През първите две седмици рязко се повишава активността на стомаха, поради което се повишава газоотделянето. Възможно е да се появи и разстройство, поради което се препоръчва квасеното мляко да се приема вечер, а не сутрин преди работя. При хора с болни бъбреци и черен дроб може да се появи едновременно напрежение в съответните области, но скоро то отшумява – лечението в никакъв случай не трябва да се прекъсва.

Внимание!
След бурната реакция на организма, която продължава около 10-12 дни започва подобряването на общото състояние и тонус, увеличава се и половата активност, особено при мъжете. След 20-дневна употреба организмът се чувства много по-добре, а след 2 месеца някои от оплакванията съвсем изчезват. След една година организмът практически е напълно здрав.

Квасеното мляко може да се използва за мазане и разтриване на ръцете и лицето, предпазва от бръчки, забавя стареенето на кожата, премахва умората. При полиартрит и ревматизъм премахва болката – болните места се намазват 6-8 пъти дневно. Всяко натъртване или рана заздравяват много бързо, ако натопен в млякото бинт се сменя 6-8 пъти дневно.

На болните от алкохолизъм препоръчвам лечението с тибетска гъба, тъй като тя напълно възстановява обмяната на веществата и лекува заболяванията, възникнали в резултат на злоупотребата с алкохол.

Помнете, че за гъбата са нужни грижи. Отнасяйте се към нея като към малко същество! Излишните гъбки раздавайте на други нуждаещи се хора, но обезателно с инструкцията.

Ако се чувствате добре, след първия месец можете и да не правите почивка от 10 дни. Гъбата може да се съхранява няколко дни при стайна температура и само в чиста вода Оставяйте капака на съда леко открехнат, за да влиза въздух. Лечението с тибетска гъба не е метод, използван от съвременната медицина. Свойствата или недостатъците му не са изследвани от учените и затова специалистите на вестник „Доктор” ви съветват да се придържате към лечението, което е предписано на сина ви от лекуващия го лекар.

Какви са симптомите и клиничните признаци на изкривената носна преграда?

Възможни симптоми:

- Затруднено дишане през носа – едностранно (по-често) или двустранно
- Повтарящи се инфекции на синусите (синузити) поради запушване на отворите на синусите, които се разполагат по страничните стени на носната кухина
- Повтарящ се серозен среден отит с намаление на слуха – заради нарушаването на възможността за изравняване на налягането в средното ухо през Евстахиевата тръба (която се отваря в носоглътката зад носната кухина.
- Хъркане по време на сън
- Смущения в обонянието
- Носов говор
- Рефлекторни прояви като кашлица, кихане, главоболие и др.
Необходимостта да се диша през устата води до появата на фарингити, ларингити, бронхити и др.


Възможни клинични признаци:

- Странично изместване на долния ръб на носния хрущял спрямо подвижната част на преградата (луксация на колумелата).

- Долната част на носа може да е извита по посока на изкривяването на преградата
Диагнозата се поставя от лекар УНГ специалист след извършване на клиничен преглед със специални инструменти, а при необходимост и след извършване на съответни изследвания (рентгенова снимка, компютърна томография (скенер) и др.) Лечение се налага тогава когато изкривяването на преградата на носа е значително и предизвиква оплаквания у болните.

Лечението е оперативно под местна или обща упойка. Външни разрези не се правят. Операцията се състои в отслояване на лигавицата от двете страни на носната преграда и корекция на костите и хрущялите.

Прилагат се два основни вида операции:

- отстраняване на значителна част от костно-хрущялната структура на преградата със запазване на лигавицата, която понастоящем почти не се прави

изправяне на изкривените участъци без премахване на големи части от костно-хрущялната структура на преградата.

След операцията в носа се поставят марлени тампони за профилактика на следоперативното кървене. Тампоните се свалят на втория-третия ден след операцията. Освен тампоните от двете страни на преградата се поставят специални пластинки, които служат като шина докато тя зарасне в новото си правилно положение.

Пластинките се свалят около 10 дни след операцията.

Операциите на носната преграда могат да имат следните усложнения:

- следоперативни кръвоизливи,
- оток на носа, на горната устна и синини под очите (понякога),
- изтръпване на предните горни зъби,
- кръвоизлив в преградата (хематом), който ако се инфектира се превръща в абсцес на носната преграда
- перфорация на преградата,
- външна деформация на носа (поради премахване на големи участъци от преградата),
- нарушение на обонянието – рядко.

Бъдете здрави и не правете експерименти със здравето – вашето и на близките ви хора.

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Лечението с Тибетска гъба трябва да се наблюдава от лекар | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Лечението с Тибетска гъба трябва да се наблюдава от лекар
Автор: Anonymous да 2009-08-18 @ 09:55 EEST
ОоооооооооооооооооооооооооооМ! Ооооооооооооооооооооооооооооооооооом! Оооом!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди