изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:34 EEST
Делян Пеевски откупи 50% от в. “Уикенд”, спуснат е списък с теми и имена – табу    
НовиниСтраховитата преса, намачкала медиите, взе жертва и най-тиражния вестник у нас – “Уикенд”, съобщи Afera.bg. Единият от съдружниците в „Уикенд”, Недялко Недялков, е продал 50% от акциите на сина на Ирена Кръстева – Делян Пеевски. Пеевски изготвил списък с теми табу, между които Бойко Борисов, ДПС, НДСВ и Алексей Петров. В средите се шушука, че Пеевски изпитвал атавистичен страх от Алексей Петров.

Наведените медии се увеличават в България с всеки изминат ден със скоростта на светлината. След като първа в общественото пространство още преди месец Татяна Дончева оповести, че в. „Уикенд” е купен от Ирена Кръстева, единствената реакция бе пошъл материал, публикуван веднага в следващия брой на най-тиражния вестник у нас срещу Дончева.

Който следи обаче „Уикенд” и с непрофесионално око, от няколко броя насам забелязва печално как седмичникът изгуби окончателно остро перо и олекна панаирджийски.

Afera.bg разкри, че единият от собствениците на в. „Уикенд” - Недялко Недялков, е продал дяловете си – 50% от седмичника – на небеизвестния Делян Пеевски, син на Ирена Кръстева, която пък минаваше доскоро за медийната кралица на ДПС.

До скоро, защото откакто ГЕРБ спечели властта и Бойко Борисов е премиер, вестниците „Телеграф”, „Монитор”, „Експрес” и „Политика” се надпреварват как да станат по-бойковски от ВАЦ-овите медии.

От яростни критици на Борисов медиите на Ирена Кръстева се превърнаха за една нощ в лигави брошури на това кога киха новата власт и кога ходи до тоалетната. Очевидно е имало култова договорка между Борисов, ГЕРБ и медийните „магнати” на ДПС Ирена Кръстева и Делян Пеевски.

Източници на afera.bg разкриха, че при трансформирането на собствеността на „Уикенд” е имало грандиозен скандал, в който най-бесен е бил Недялко Недялков, тъй като според предварително споразумение между съдружниците на вестника, когато единият продава дялове, другият собственик задължително продава заедно с него.

Ортакът на Недялко Недялков – Мартин Радославов обаче е отказал да продаде дяловете си и така в момента е съдружник с новия бос на „Уикенд” Делян Пеевски.
Според информацията на afera.bg в следващия брой на „Уикенд” в редакционното каре името на Недялко Недялков ще бъде окончателно заличено.

В редакцията вече бил спуснат списък с политически теми и имена табу от Делян Пеевски. Естествено на първо място било името на Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ, поред на номерата следвали ДПС, НДСВ и ... Алексей Петров. В средите, близки до Делян Пеевски, се говори, че той умирал от страх от Алексей Петров. Никой обаче не подозирал какво точно знае бившият съветник на ДАНС за сина на Ирена Кръстева, че го карал да се буди потен от сън.

Според непотвърдена информация зам.-главната редакторка Кристина Патрашкова също ще се раздели с вестника след така направената трансформация.

„Уикенд” е поредният „сгънат” вестник след идването на власт на ГЕРБ. В медийното пространство вече се броят на пръсти онези журналисти и медии, които засега удържат принципа на журналистиката – да бъдат опозиция на всяка власт. Татяна Дончева вече оповести, че в. „Шоу” става официоз, имайки предвид, че това вече е единственият вестник, в който не се усеща цензура. В интернет пространството все още има няколко островчета на независимост, които устояват на тоталната преса, мачкаща журналистиката с характер.

Според източници на afera.bg обаче новата власт, която обича за нея да се пише като за умряла – или хубаво, или нищо, ще бъде неприятно изненадана от задаващ се нов мощен медиен проект. Проектът няма да е рожба нито на червените, нито на сините, но ще има свободата да пише за нещата такива, каквито са. Със сигурност новият проект ще обере всички качествени фигури, които са отказали да бъдат слуги, вместо журналисти.

Веселина Томова, Afera.bg

 


Сходни връзки

Делян Пеевски откупи 50% от в. “Уикенд”, спуснат е списък с теми и имена – табу | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди