изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:51 EEST
Събориха паметника на ”незнайния турски воин”    
Новини
Снощи, около 22.30 ч., паметникът на "незнайния турски воин", издигнат незаконно в поповското село Славяново от братята Али и Юзеир Юзеирови, е бил съборен, предаде БНР. В селото е имало засилено полицейско присъствие.


Окръжният прокурор Драгомир Сяров обяви, че има официална заповед на РДНСК в Търговище за демонтиране на постамента. Неизвестен засега остава извършителят на събарянето.
Kметът на на селото Васил Стоилов потвърди, че петметровата пирамида с полумесец и кръст отгоре е съборена и от нея е останала само купчина камъни. На мястото има патрулна кола на полицията с двама униформени.
Министър-председателят Бойко Борисов заяви късно снощи, че има държава. "Доколкото знам в Славяново има незаконни постройки и прокуратурата и органите на реда са взели необходимите мерки, надявам се повече по тези незаконни неща да не се говори”, заяви той пред БНТ, цитиран от "Фокус" .
"Не можах да разбера от изявлението на премиера държавата ли е съборила паметника в Славяново. Никой не знае кой го е съборил". Това заяви пред „Фокус” Али Юзеиров от организацията „Български червен полумесец”. Това не беше паметник на незнайния турски воин. Това е вече разрушеният паметник на всички загинали за тези земи, посочи Юзеиров.
Той поясни, че не е бил в Славяново, когато паметникът е съборен, а в София.
В момента държавата показа колко е толерантна към хората, които живеят мирно и спoкойнo в цялата страна.
Много положително дело е това. Един паметник, който скандализира българското общество и създаде предпоставки за етническо напрежение. Неговото събаряне беше необходимо. Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Този паметник е първо незаконен, и второ той провокира чувството на българите. Тъй като това беше един паметник, който трябваше да увековечи османските воини, загинали за България. Османските воини са загивали в България като поробители, а не като освободители и този паметник нямаше място на територията на Република България, допълни Каракачанов.
Лидерът на ВМРО каза още, че не очаква да има напрежение в селото след събарянето на паментика, защото повечето от хората, които живеят в селото са проитв този паметник, включително и мюсюлманите, които живеят там, защото този паметник поражда напрежение.
Миналата събота в село Славяново двамата братя Юзеир и Али Юзеирови учредиха мюсюлманската партия "Мюсюлман-демократичен съюз" с председател Али Юзеиров. Двамата са създатели на скандалната организация Български червен полумесец, припомни БГНЕС. Те заявиха, че ще участват на предстоящите местни и на президентските избори и че в новата партия може да членува всеки, който е приел етичните норми на мюсюлманството, но отричат това да бъде партия на етническа основа.
Не е задължително в нея да членуват мюсюлмани. Юзеир Юзеиров каза, че с лидера на ДПС Ахмед Доган са близки приятели. Според него, това ще бъде партия, отворена към всички без разделение. dir.bg

 


Сходни връзки

Събориха паметника на ”незнайния турски воин” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди