изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:52 EEST
Маргарита Михнева: Много жени се хвалят, че са спали с Алексей Петров    
Интервюта
Виктор Вълков работи с Маджо, разкрива топжурналистката в интервю за "ШОУ". Живеещият в Швейцария милионер Койчо Белчев изстреля новината на годината в интервю за вестник „ШОУ”, в което разкри, че е стреляно 2 пъти по Маджо в Цюрих! Срещаме се по този повод с Маргарита Михнева, която познава и Койчо Белчев, и хората от тъй наречения ъндърграунд.


- Марги, потърсих среща с теб, защото покойният писател Георги Стоев те свързва няколко пъти с Маджо в книгата си. Как мислиш, дали Койчо Белчев, когото ти познаваш, казва една истина, която тук не се е знаела - за стрелба по небезизвестния Маджо...?
- През 1996 г. с Койчо Белчев ме запознаха в 5-то РУ. Той се оплакваше, че е измамен в Швейцария от зетя на Дража Вълчева Пламен Грозданов, сегашен посланик в Русия. Койчо Белчев е превел по банков път 500 000 долара, след което е бил ограбен от Свилен Вълчев. Тогава се запознах с Койчо Белчев, който живее в Швейцария от 50 години. Той пътува непрекъснато по света и работи. През последните години пиар на Белчев е Асен Йорданов - братът на Недялко Йорданов. Той е син на поета Недялко Йорданов от първия му брак.
Според мен, за да се разтръби от Койчо Белчев такова нещо за Маджо, той трябва да има не само сигурни доказателства, факти или писмени документи, нещо черно на бяло. Предполагам, че Койчо Белчев никога не е виждал Маджо, нито се е срещал с него. Просто е чул от някъде тази информация и я е препредал. Смятам, че неговият пиар Асен Йорданов трябваше да го предпази от такива приказки, защото това са приказки, които не се говорят.

- Ти откъде разбра какво е казал Койчо Белчев в интервюто за “ШОУ”? От вестника или сега, от мен ?
- На мен ми се обади Виктор Вълков по телефона. Каза ми: „Маргарита, ти доведе Койчо Белчев в България. Защо той си позволява да говори такива неща за Маджо?”. Отговорих му, че не отговарям за действията на 88- годишен човек.

- Защо Виктор Вълков се е заинтересувал какво е казал Белчев за Маджо и ти се обажда на теб!?
- Защото Виктор Вълков работи с Маджо. А аз се познавам с него от 30 години. Преди 2 години и половина Георги Стоев ме описва на няколко пъти, че съм в близки, приятелски отношения с Маджо. Дори беше написал, че за всяко мое предаване в “Канал 3” ми се обаждал по телефона и ме инструктирал какво да правя?! Моят телефон, твърдеше Георги Стоев, лека му пръст, му били дали в СГУ. Предоставили му разпечатка от телефона на Маджо в която се виждало, че моят телефон бил на едно от първите места.

- Ти не провери ли дали е истина?
- След като почина Георги Стоев, а той беше за последен път на гости вкъщи, ме извика шефът на отдел “Убийства” Ивайло Спиридонов. Разпитаха ме като човек, който е имал последни контакти с него. Моят телефон е намерен в телефоните на Георги Стоев.

- Не попита ли и за това дали са му дали разпечатка от телефона на Маджо?
- Попитах. „Вярно ли е, Спиридонов, че моят номер е бил намерен в разпечатка на телефона на Маджо? Че той ми се обаждал редовно, както описва Георги Стоев в романите си?”. Вътре беше замесено и името на Венелина Гочева също. Моето и нейното. Поддържали сме топли, вестникарски и тв-отношения с Маджо?! Ивайло Спиридонов ми каза, че никога не са правили разпечатки от телефоните. Нито от моя, нито на Маджо, и че никога не е засичан контакт между мен и него. Засичан е контакт само между мен и Георги Стоев. Явно това беше една лъжа. Георги Стоев се изживяваше като голям бандит. Пишеше измислици, но цитираше имена и факти. Мъчно ми е, че го убиха, но аз смятам, че във всички тези книги, които той издаде, пишеше бивалици и небивалици. Половината от тях не бяха верни. Той си измисляше.

- Помня, че ти беше намерил снимка на Александър Стуканьов - този който те беше заплашил, че ще те залива с киселина?
- Истината е, че и до ден-днешен аз познавам Стуканьов от тази снимка на Жоро Стоев. Специално виках в студиото Жоро. Беше едно симпатично, дебеличко момче, което искаше да се прави на супергерой. Нито имаше качества за това, нито някой се държеше към него сериозно. Допусках, че имаше някакви информатори от СДВР.

- Добре, защо тогава Жоро Стоев те изкарва позната с Маджо?
- Когато Виктор Вълков ми се обади, ми каза: „Маргарита, едно е сигурно - че Маджо те познава. Но също е и сигурно, че ти никога не си го виждала. Сега настоявам да ви срещна с Маджо, за да се изчистят отношенията”. Никога не съм се срещала или приказвала с него. Индиректно той знае за мен. Просто са му разказвали много неща.

- Говориш за хора от кръга “Монтерей”?

- Половината са мои колеги от университета, приятели, а с Виктор Вълков се познаваме от 30 години и сме в чудесни отношения.

- Ти познаваш почти всички в сенчестия бизнес...
- Даже с някои съм в много близки отношения. Просто са ми били необходими за работата ми. Познавам добре Маргините, познавах добре Емил Кюлев, Бог да го прости! Познавах добре Илия Павлов... Познавам почти всички от подземния свят. Но никога не съм си позволила да казвам неща, за които нямам факти или документи. Изумена съм, например, как жени се надпреварват да се хвалят, че са спали с Алексей Петров
и че са му любовници?! Познаваме се добре с него и като се видяхме тези дни, направо се присмиваше на всички тези писания за него.

- Като го познаваш, сигурно си говорите и за това дали е опозиция на премиера?

- Познавам го от 25 години. Никога не съм си позволила да кажа откъде го познавам и къде сме работили заедно. Алексей Петров не е никак глупав и много добре знае, че не може да бъде опозиция на една институция. Не е малоумен да прави вестник, който открито да заяви, че е срещу Бойко Борисов. Той е подготвено момче, преподавател, доцент. Той не е евтин, за да му приписват такива унизителни истории. Познавам и съпругата му, и дъщеря му. Съмнявам се да се занимава с такива грозновати колежки.

- Кого визираш?
- Ще се сетят хората… Непрекъснато чувам коя е любовница на Маргина. Живея до Румен Гайтански-Вълка. Какви неща съм чела за къщата му!!! Потресаващи неща. Какви неща съм слушала за Маргините, чиито семейства познавам много добре! Познавам и съпругите им. Децата на Малкия Маргин са добри тенисисти. Сестра им също беше навремето тенисистка. Но никога не бих си позволила да кажа нещо, което не е вярно.
Хората се интересуват от всички тези, за да блеснат имената им, че са познати с тях. Отъркват се в съмнителни биографии.

- Теб не са ли те плашили с някои от тези имена?
- Винаги, когато започна да правя предаване, се намира някой, който започва да ме плаши я с Маргините, я с Вълка, я с Маджо, с Алексей Петров са ме плашили също. А ние си умираме от смях с него, защото сме много близки приятели.

- Вярно ли, че ще пишат книга с Георги Коритаров?
- Не съм като Георги Коритаров да ходя и да досаждам. Аз мога да напиша книга за живота на Алексей Петров заедно с него, защото го познавам. Но не искам.

- С кое име те заплашиха за последно?

- Последният път беше с Иво Каменов от ТИМ. Обадих му се по телефона. Водихме дълъг разговор. В добри отношения съм с него. Смятам, че и той има добро отношение към мен. Колко пъти са ме плашили с него, не мога да ти опиша.

- Какво им е подземното на тези хора, които ти познаваш така добре?
- Не виждам нищо подземно в фигурите на Алексей Петров, на Маджо, на Иво Каменов. Тези хора нямат присъди. България е една странна страна. Мен ме съдят, и то за пари, примерно Гриша Ганчев. Съдиха ме Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Кеворк Кеворкян. Мен са ме съдили страшно много хора. Имам 25 дела само по време на демокрацията, но всички дела съм печелила с изключение на едно. Кеворк Кеворкян ме осъди вместо за 500 000 лв. за 11 лв., за това, че не е ченге и не е кредитен милионер. Сега съм взела официална бележка от Костадин Ефтимов, че той е и ченге, и кредитен милионер. Искам да си изчистя името.

- А какво стана с делото ти с Гриша Ганчев?

- Гриша Ганчев и Кеворк ипотекираха жилището ми. Имат искане за 250 000 евро с абсолютно смешна претенция. Като бил прочел Гриша Ганчев, че Кеворкян е ченге и кредитен милионер, се отказал да го спонсорира и поради това спрели предаването “Всяка неделя”. А договорът беше сключен, преди да направя това изказване. Делото продължава. Гриша Ганчев не се е явил на нито едно дело досега. Никой не може да открие Гриша Ганчев и да му връчи призовката! Аз го спечелих това дело на първа инстанция и запора върху жилището ми е паднал.

- А иначе, извън делата, признаваш ли, че Кеворк е добър журналист?
- Той е сръчен журналист. Той умее. Не мога да разбера какво е това желание у него непрекъснато да ме клевети?!? Такива унизителни реплики по мой адрес! Защо ме съди мен, а не съди други?

Едно интервю на Жоро Захариев

ДОСИЕ:

Койчо Белчев е един от деветимата наследници на цигарената фабрика “Слънце - Стара Загора”. Тютюневата фирма на дядо му - “Марко Белчев и синове” - Стара Загора, пък е най-голямата в България. Фамилия Белчеви служи за прототип на писателя Димитър Димов в известния му роман „Тютюн”.
Койчо Белчев е завършил право и икономика в Цюрих. Специализира психология при проф. Карл Юнг. Бил е съсобственик на втората по големина финансово-брокерска къща - “Хейдън Стоун” в САЩ, сега е инвестиционен консултант. На 5 октомври той ще навърши 87 години.

http://blitz.bg

 


Сходни връзки

Маргарита Михнева: Много жени се хвалят, че са спали с Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди