изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:19 EEST
ДОБРИЧЛИЙКА РОДИ, БЕЗ ДА Е... РАЖДАЛА    
Общество Жена от Добрич роди момиченце без де факто да е раждала. Това станало след като на бял свят в добричката болница се появило бебе, чиято майка посочила като свои нейните лични данни. На 25 септември под грижите на д-р Иванка Михайлова в АГ-Отделение на Многопрофилната болница за активно лечение се ражда момиченце. "Жената дойде вечерта и след пет минути роди" - разказа тя за НДТ.

Майката нямала лични документи и лекарите получили данните й устно - трите имена и ЕГН. Медиците се свързали със Спешно отделение, от където била изпратена жената, тъй като нямала направление. От там потвърдили същите данни. Изиграла е и тях, като е посочила чужди данни, каза д-р Михайлова. На следващата сутрин родилката избягала от болницата.

Лекарите информирали за случая Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" в Добрич, съобщи бТВ. По посочените от родилката данни след пет дни посетили  Семиха Исмаил, за да подпише декларация за отказ от родителски права на роденото от нея момиченце преди пет дни. "И аз викам - няма такова нещо, аз не съм родилката, не съм майката на това дете", казала жената. Социалният работник обаче обяснил, че има акт за раждане на дете Малиса Семиха Исмаил, издаден на нейно име. Жената обаче била категорична, че не е раждала. Семиха Исмаил първо се срещнала с юрист в дирекция "Социално подпомагане", после и с юриста на общината, за да разбере как е  издаден актът за раждане, в който фигурира името й като майка на бебето. Всички я успокоявали, че проблемът ще бъде решен, но я посъветвали да подаде жалба в прокуратурата за случая. Самиха Исмаил недоумява как неизвестната жена е взела данните й. Тя се надява набедилата я родилка да бъде открита, а актът за раждане - анулиран.

Ценка Костова - директор на дирекция ГРАО – Добрич, коментира, че актът е бил издаден въз основа на съобщението за раждане в болницата, че Семиха е майка на това детенце, с баща неизвестен. По думите на Костова при издаване на акт за раждане не е необходимо представяне на лична карта на майката.

Говорителят в прокуратурата в Добрич Свилена Костова вчера заяви за НДТ, че полицията издирва родителката и ако тя бъде открита, ще бъде подведена под наказателна отговорност за документно престъпление. Може да получи до 2 години затвор или пробация.  Бебето е настанено в Дома за медикосоциални грижи в Добрич. НДТ

Снимка BTV

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЙКА РОДИ, БЕЗ ДА Е... РАЖДАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди