изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:08 EEST
Новата творба на Давид Черни - фонтан от висящи пениси    
ЛюбопитноЧешкият скулптор Давид Черни, който разгневи общественото с инсталацията си Брюксел, която изобрази България като тоалетна, подготвя следваща изложба - фонтан от висящи пениси за супермодерния многофункционален комплекс Копа център, който ще бъде построен в Прага.

Това съобщава чешката информационна агенция ЧТК, цитирана от БТА. Фонтанът от 30 висящи пениси ще изобразява настоящата политическа сцена в Чехия, твърди Черни. Намерението му да инсталира скулптурата в Копа център, който ще бъде построен над метростанцията "Народни трида", бе потвърдено от Карин Чифкова от компанията "Кук комюникейшън - Комюникейшън уъркс" (Cook Communication-Communication Works), която се е заела с изграждането на бъдещия комплекс - шест съединени с покрити пасажи сгради, с четири подземни и осем надзмемни етажа и подземен паркинг за 250 коли, на стойност около 4 млрд. крони.
Черни твърди, че отдавна мислел какво да инсталира в "Народни трида" и тъй като бил скептичен относно настоящата политическа ситуация в страната, се спрял на тази мултимедийна инсталация. Според Чифкова Черни е спечелил закрит търг за поставянето на творбата си в центъра.
Противоречивата инсталация "Ентропа" на Черни, която бе поставена в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел по време на чешкото председателство на ЕС, предизвика както критики и възхищение, така и дипломатически конфликти в цяла Европа. България официално протестира срещу представянето си в инсталацията като турска тоалетна. Черни и вицепремиерът Александър Вондра се извиниха на България и тази част от инсталацията бе покрита с черно платно.
Преди дни у нас отново избухна скандал около чешкия скулптор, след като кметът на Пловдив Славчо Атанасов заяви, че няма да го допусне на изложба в общинска сграда, където той бе поканен. Давид Черни така и не дойде, но много творци и политици разкритикуваха Атанасов, който обяви, че брани честта на страната ни.

dir.bg

 


Сходни връзки

Новата творба на Давид Черни - фонтан от висящи пениси | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Новата творба на Давид Черни - фонтан от висящи пениси
Автор: Anonymous да 2009-10-15 @ 14:51 EEST

Защо не направи й лабиринт от вагини? Така ще представи европейска България, по-точно кариерата на нашите политици и от двата пола.

Новата творба на Давид Черни - фонтан от висящи пениси
Автор: Anonymous да 2009-10-15 @ 19:59 EEST

Голям творец, няма що! Само се чудя що не дойде в България. Един бой щеше да му се отрази много положително на голото "творчество" (думата " *упе " се цензурира от сайта)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди