изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:49 EEST
ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ!    
Спорт
Българските спортисти-ветерани постигнаха най-големия си успех в досегашни участия в големи шампионати. На VII олимпийски игри в Сидни 2009 те спечелиха общо 11 медала, от които 6 златни, 4 сребърни и 1 бронзов! Втори златен медал взе добричлийката Йовка Няголова – на 400 м с препятствия в групата50-54 години.


Още по темата в http://www.centersport.org

ЙОВКА НЯГОЛОВА – ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН

Сидни 2009: Златен хеттрик за Иван Йотов, дубъл за Йовка Наголова

Сидни. Българските спортисти ветерани постигнаха най-големия си успех в досегашни участия в големи шампионати. На 7-мите Световни игри в Сидни 2009 те спечелиха общи 11 медала, от които 6 златни, 4 сребърни и 1 бронзов! Най-добре се представи Йван Йотов, който грабна трети златен медал в стрелбата с лък в групата 50-59 г., където конкуренцията бе най-голяма – той завърши отново с равен резултат с втория, но с повече попадения в 9-ката. Безпрецедентният успех на българина явно стресна конкуренцията и домакините, които отказаха да го допуснат до още един старт под предлог, че не може в един и същи ден да участва в две дисциплини.
Втори златен медал пък взе Йовка Няголова – на 400 м с препятствия 50-54 г., а в същата дисциплина Красимира Чахова в групата на 40-44 г. зае второ място след контузия на лявото бедро – само травмата й попречи да добави и злато към среброто на 2000 м стипълчейз.
В бадминтона Слънчезар Цанков загуби с 0:2 на финала на сингъл 50-54 от китайски австралиец и остана също със сребърен медал. Организацията на турнира тук беше изключително лоша и той се наложи да чака 4 ч. за този финал! А след умопомрачителни въртележки двойката ни Цанков-Христо Михалев, която спечели всичките си срещи в предварителната група и на четвъртфинала, вместо да играе на полуфинал бе пратена в мач за влизане в четворката… И го загуби.
Димитър Виденов пък нямаше шанс да участва в коронната си дисциплина на 10 км в открити води защото водата се оказа изключително студена – 15 градуса, и стартът бе отменен. Така той остана с 2 медала – сребро и бронз на 800 м и на 400 м свободен стил и 4-о и 6-о на 200 и на 100 м бътерфлай.
Остава само закриването на Световните игри и грандиозното парти, което домакините организират тази вечер на Дарлинг Харбър, но то ще мине без българското участие защото делегацията ни си заминава – през Абу Даби и Истанбул, а от там участниците ни се разделят за София, Стара Загора, Добрич и Разград.
Здравка Йорданова

http://www.focus-sport.net


 


Сходни връзки

ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ! | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ!
Автор: Anonymous да 2009-10-18 @ 15:07 EEST

Велико!

Имам обаче въпрос: Колко медала взеха САЩ, Русия, Германия и Китай?... Любопитно ми е тези велики спортни сили как се представят при ветераните...

ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ!
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 08:07 EEST
Браво ,Йовче!Поздрави от сем.Диана и Тошко Няголови
ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ!
Автор: Anonymous да 2009-10-19 @ 09:40 EEST

Много се гордеем с теб! Галя и Иван:)

ДУБЪЛ ЗА ЙОВКА, ОТНОВО Е ЗЛАТНА В СИДНИ!
Автор: Anonymous да 2009-10-20 @ 08:57 EEST

Привет Йовка!

На фона на глобалната икономическа криза твоето блестящо представяне в Сидни е като лъч светлина в сивото ежеденевие на българина. Ти за пореден път доказа, че си № 1 и голяма гордост както за България, така и за нашия малък, но прекрасен град Добрич.

Пожелавам ти много здраве и професионални успехи за в бъдеще и още дълги години да продължаваш да ни радваш.

С Уважение

Светла Колева


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди