изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:18 EET
ПАРИЖКА МОДА: Голотата продава    
Любопитно Дизайнерите преоткриха старото правило, че голотата продава. На седмицата на модата в Париж копринените чорапи, презрамките на сутиените и ултракъсите шорти не са скрити от стилни тоалети – те просто са тоалетите. “Соня Рикел“, „Готие“, „Диор“, „Шанел“ – те всички залагат на голотата в колекциите си пролет/лято 2010. А тя, както показва практиката, продава, защото жените са суетни и жадни за мъжки погледи и възклицания.

За „Шанел“ (Chanel.com) Карл Лагерфелд е съчетал къси рокли във фолклорен стил и жартиери, които приличат на татуировки, високи чехли с пухчета и бели забрадки, дълбоки деколтета с дълбоки цепки – и всичко това представено на фона на декор, пресъздаващ провинциален френски пейзаж. Руският модел Наталия Водянова представи колекцията си бельо за търговската верига „Етам“ (Etam.com). Тя заяви пред журналисти, че се вдъхновила от дамите, които загатват на околните какво бельо носят, показвайки презрамките на сутиена си изпод блузата например. Жената трябва да е елегантна, а не да демонстрира бельото си по вулгарен начин, категорична е Водянова. Съвсем в духа на дефилетата в Париж, колекцията на „Готие“ (JeanPaulGaultier.com) е наречена G-Spot (Г-точка ). Роклите на модната къща създават провокативното усещане за полуоблечена жена. Жан-Пол Готие отваря архивите си с конусовидни сутиени, подобни на предизвикалия фурор розов, който преди много години направи за Мадона. Александър Маккуин (AlexanderMcqueen.com) показа неприлично къси рокли в ръждивокафяво, синьо и зелено, както и прозрачни дълги до земята модели, на които цветята не скриват интимните места. „Жените искат да изглеждат по този начин. Съпрузите, които плащат дрехите им, също искат да ги виждат облечени така“, коментира за Ройтерс Шели Масълман, съсобственичка на известен бутик в Далас. Тя казва, че не е изненадана от показаното в Париж и завръщащата се на мода прекалена голота./Vesti.bg

Сексът спасява от кризата според Париж

Ако го можете - парадирайте с това и го продавайте! Това е посланието от седмицата на модата в Париж, на която видяхме дантели, чорапи и гащи на показ по модните подиуми.

Жартиерите бяха смело подчертани и дори нарисувани върху кожата в много от ревютата, включително на Соня Рикел, Жан-Пол Готие, Алексъндър МакКуин и Шанел.

Карл Лагерфелд за Шанел комбинира смело бели народни роклички с татуирани жартиери и гащи с висока талия в една колекция инспирирана от провинцията. В ревюто бе силно засегната еко-каузата като дори някои от моделите имаха близък допир със сено, а в дъното на подиума Лили Алън изпълняваше кънтри-рок хита си “Not fair”.

“Напълно одобрявам,” заяви Наталия Водеянова относно тенденцията “бельото отвън”. Руският супермодел презентира новата линия бельо на марката Etam и сподели също, че се вдъхновява от жени, които излагат по някоя и друга презрамка на показ.

В колекциите от предишната седмица на модата – в Милано, имаше толкова много мини-роклички, че модните журналисти кръстиха разрастващата се тенденция “Viva la Bimbo” ( Да живеят мацките/леките момичета ).

Микро-рокличките също изобилстваха и в Париж. В унисон със секси-настроението, Готие кръсти колекцията си пролет/лято 2010 “G-spot”, съживявайки “разголената” тенденция и конусовидните сутиени от сатен като онзи, които бе създал за Мадона.

При Александър МакКуин супер-късите поли, чиито шарки наподобяваха калейдоскоп, бяха сложно скроени като оригами.


Соня Рикел


Шанел


Готие


Александър МакКуин

www.drehi.bg

 


Сходни връзки

ПАРИЖКА МОДА: Голотата продава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди