изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:02 EET
Задържаните граничари прикривали фиктивен износ на зърно    
Ред и сигурност
Двамата задържани служители на Гранична полиция в Кардам са прикривали фиктивен износ на зърно и брашно.


49-годишният Илия Желязков, който бил началник смяна и е брат на областния управител на Добрич, и неговият колега - К. М., на 39 години, бяха задържани при спецоперация на МВР в петък. Двамата са в ареста за 72 часа.
Днес от пресцентъра на вътрешното ведомство информираха за подробности от разследването. Операцията срещу двамата започнала след получен сигнал от техни колеги, на които направило впечатление неконтролируемото въвеждане в информационните системи на камиони, които реално никога не са напускали територията на страната. Вписаните товални автомобили били на спедиторски фирми, а за някои от шофьорите фигурирали по няколко излизания и влизания в страната в рамките на един ден по маршрута Калотина-Кардам, което е физически невъзможно. Всички вписани в системата за граничен контрол транспортни средства, но реално не напускащи българска територия, фиктивно изнасяли от страната брашно и зърно за две фирми.
От проведените разпити на свидетели става ясно, че шофьорите притежават или управляват вписаните камиони, но никога не са напускали територията на България.
По време на акцията са извършени обиски на служебни помещения, жилищата и транспортните средства, собственост на задържаните граничари. Открити и иззети са множество SIM карти и мобилни телефони, около 4000 евро, скрити в специално пригодена за целта табуретка, документи с гриф \"поверително\",  държани в нарушение на Закона за класифицирана информация.

dir.bg

Корумпиран граничар - брат на областен управител /Всички информации на едно място/

 


Сходни връзки

Задържаните граничари прикривали фиктивен износ на зърно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди