изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:46 EET
Ирландски учени откриха, че кърито пази от рак    
ЗдравеМолекула, открита в съставка на кърито, може да убие определени ракови клетки в лабораторни условия, което предполага, че лютивата подправка може да бъде използвана за лечение срещу рак на хранопровода, посочват ирландски учени, цитирани от Ройтерс.

Изследователите в научен център за борба с рака в Ирландия третирали ракови клетки с куркумин, който придава на кърито отличителния жълт цвят и установили, че той започва да ги убива в рамките на 24 часа. Освен това клетките започнали да се самоизяждат, се посочва още в изследването, публикувано в British Journal of Cancer.

Предишни научни изследвания показват, че куркуминът може да потисне туморите, а хората, които ядат много къри може да се окажат по-резистентни към болестта, въпреки че куркуминът губи бързо своите противоракови характеристики след приемането му. Ракът на хранопровода причинява смъртта на повече от 500 000 души по света всяка година. Туморите са особено смъртоносни, а вероятността за оцеляване е едва 12-31%.

Американски изследователи обявиха през 2007 г., че куркуминът може да помогне за стимулиране на клетките на имунната система при болестта на Алцхаймер. БГНЕС
 


Сходни връзки

Ирландски учени откриха, че кърито пази от рак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди