изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:48 EEST
Лекарите разбраха, защо новият грип поразява белите дробове    
Здраве

Учени от няколко университета и медицински центъра, разположени в американския щат Алабама, направиха изследване за влиянието на грипа върху белите дробове и подсказват начини за противодействие на това влияние, съобщава gazeta.ru, като се позовава на резултати от ноемврийския брой на списанието на Федерацията на американските дружества по експериментална биология (FASEB).



Учените са установили, че главен принос за това, вирусът на грипа да поразява именно дихателната система, има белтъкът на обвивката на вируса M2, който разрушава клетките, изграждащи вътрешната повърхност на белите дробове, и по този начин способства за развитието на болестта.

Най-важното откритие на учените от щата Алабама е, че белтъкът M2 не може да поразява обвивката на белите дробове в присъствието на вещества, които се явяват инхибитори на окисляването, или антиоксиданти. Тези вещества се съдържат в свежите плодове, зеленчуци и ядки, а също така и в някои продукти, направени от тях - прясно изцедени сокове, плодови напитки, зелен чай, червено вино.

"Макар ваксинацията в близко време да остава на първо място сред методите за борба с грипа, това изследване открива възможности за търсене на нови методи за неговото лечение", смята главният редактор на списанието на FASEB Джералд Вайсман. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Лекарите разбраха, защо новият грип поразява белите дробове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди