изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:52 EEST
2012: Отваря първият космически хотел    
Любопитно

Напоследък когато се говори за 2012, хората се сещат за майския календар, според който тогава ще настъпи краят на света. Е, една испанска компания планира нещо далеч по-позитивно за годината – отварянето на първия хотел в космоса, инвестиция на стойност над 3 милиарда долара.



По думите на барселонските архитекти престоят за три нощи в космическия хотел ще струва на желаещите 3 милиона евро, като в цената е включена и осемседмичната тренировъчна подготовка на тропически остров.

По време на престоя си гостите ще могат да виждат по 15 пъти дневно изгряващото слънце, а на всеки 80 минути ще обикалят Земята. Освен това те ще носят специални костюми от велкро, за да могат спокойно да обитават стаите си. Ако са привърженици на Спайдър-мен, ще изпитат двойно удоволствие, защото ще могат да лазят и навсякъде по стените и тавана.

Повече от 200 души вече са изявили интерес за хотела сред звездите, а 43-ма вече са направили резервации.

Пред агенция „Ройтерс\\" амбициозната компания споделя, че е съвсем нормално да смятаме, че децата ни, приблизително след петнадесетина години, ще могат да прекарват уикенда в космоса.

Друг космически проект пък е планиран от британския магнат Ричард Брансън, който за скромната сума от 200 000 долара ще изпраща туристи на суборбитална разходка в космоса.

Пивоварната „Гинес\\" пък отпразнува 250-годишнината си като изпраща един от почитателите си именно на космическото пътуване Virgin Galactic, за което вече са предплатили над 300 души.  bpost.bg

 


Сходни връзки

2012: Отваря първият космически хотел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди