изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:39 EEST
Чатиш с хлапе - лежиш в затвора. 6 години решетки, ако поканиш в нета ученик на среща    
Ред и сигурностБлудството с дете е едно от най-тежките престъпления в цял свят. У нас обаче санкциите за това брутално престъпление са ниски. Затова екипът на правосъдния министър Маргарита Попова се е заел да промени Наказателния кодекс и да го приравни с този на редица европейски държави.
За целта експертите ще предложат в НК блудството с дете да се наказва със затвор от 2 до 8 години


. Досега за това деяние се предвиждаха от 1 до 6 г. решетки. Според експертите това е най-тежкото престъпление, което педофилите извършват с децата. Затова е възможно наказанието да стане и над 10 години, ако детето е сериозно наранено.
Досега обаче у нас се наказваха хора, които са извършили конкретни блудствени действия или са наранявали деца. Новото в промените е, че ще има затвор и за тези, които дори само контактуват с деца в интернет или чрез обяви.
"Да накараш момиче или момче да дойде на среща, или пък да го излъжеш за детско парти, а след това да се гавриш с него е също толкова сериозно престъпление, колкото и самото изнасилване", коментираха експертите. Затова те предлагат интернет-срещите с деца под 18 години с цел извършване на престъпления да се наказват със затвор от 1 до 6 години. Досега за това престъпление се предвиждаше само парична санкция от 5000 до 10 хиляди лева.
"В целия ЕС има тенденция да се криминализират и нови форми на престъпления, които засягат децата и досега не са попадали под ударите на закона", коментира промените за "Стандарт" зам. правосъдният министър Даниела Машева.
Освен поканата в интернет престъпление ще стане и организирането на порнографски сайтове. В зандана ще бъдат пращани всички, които са присъствали на заснемането на порнографски материали, както и хората, които са ги публикували в интернет. Има дори идея зад решетките да попадат и всички, които бъдат засечени в интернет-сайтове, които съдържат порнографски материали с деца.
Междувременно МВР започва активна кампания за откриване и блокиране на детски порносайтове. "Потребителите, които се регистрират в тези интернет-страници, сами по себе си са престъпници, защото гледат забранени материали", обясни антимафиоти. От седмица те блокират сайтове със забранено съдържание, а след това се опитват да открият и авторите на тези страници.
Антония Кюмюрджиева

standartnews.com
 


Сходни връзки

Чатиш с хлапе - лежиш в затвора. 6 години решетки, ако поканиш в нета ученик на среща | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Чатиш с хлапе - лежиш в затвора. 6 години решетки, ако поканиш в нета ученик на среща
Автор: Anonymous да 2009-11-05 @ 10:17 EET

Я, вземете да обясните кой трябва да се счита за "дете"! Щото наблюдавам това, дето децата на 7 години се псуват като селски каруцари, а младите майки под 16 не са една или две...

В такава Държава какъвто и закон да се измисли, той не може да служи на справидливостта.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди