изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:37 EEST
Как да си кучка, но не прекалено    
Любопитно Когато искаш да постигнеш целите си, често се налага да балансираш между двете крайности - да си покажеш рогцата и да стъпваш на пръсти. Нашите стратегии ще ти помогнат да усвоиш правилната комбинация.

Дори да си най-хрисимата душица, понякога се налага да скръцнеш със зъби, ако държиш нещата да станат по твоя начин. Само че не е полезно да си нон стоп стопроцентова кучка – това настройва хората срещу теб и има голяма вероятност да ти треснат вратата под носа. По-добре се опитай да нацелиш златната среда между това да си достатъчно отракана и прекалено нахална. Така ще имаш по-големи шансове  за краен успех.

Намери правилния тон
Когато си попаднала в изнервяща ситуация и се чудиш как да излезеш от нея, ключов момент е правилното поведение. 

Прекалено добричка.
Да речем, че имаш приятелка, която никога не оставя достатъчно пари за общата ви сметка в кръчмата и се налага ти да я доплащаш. Ако се цупиш, но без да поставяш въпроса открито, ще покажеш, че си раздразнена, но де факто няма да промениш нищо. Така че, прескочи фразата „Аха, някой не е оставил достатъчно пари...“. Ако не адресираш вината директно към нея, й даваш възможността да се направи, че не разбира за какво иде реч.

Голяма кучка
Няма да стигнеш доникъде, ако направиш бурна сцена. Когато повишиш тон, поставяш човека насреща в защитна позиция и той буквално се „окопава“.

Златната среда
Използвай ясен, твърд, но не враждебен тон и кажи нещо в стил „Мисля, че не си сметнала точно какво дължиш, а аз наистина не мога да поема още една вечеря освен моята“. Ще се почувстваш по-добре, понеже си казала нещата, каквито са, но си била достатъчно възпитана да ги представиш като грешка. А ето какво да направиш, ако усетиш, че бавно, но сигурно побесняваш – просто спри да говориш и си поеми въздух. Това ще ти помогне да запазиш добрия тон.

Убеждавай, но не твърде агресивно
Иска се истински талант и перфектната доза натиск, за да накараш някого да види твоята гледна точка.

Прекалено добричка
Да речем смяташ, че гаджето ти не отделя достатъчно време за теб. Ако просто отбележиш, че не постъпва честно, едва ли ще стигнеш далеч, защото не му казваш от какво всъщност не си доволна и как той може да промени нещата.

Голяма кучка
Супер погрешна стъпка е да му пуснеш фразата „Може би е добре да се разделим за известно време“, при това произнесена с начумерено-обиден тон, защото той като нищо ще приеме насериозно твоя блъф. Все пак мъжете са буквалисти, нали знаеш. Глупаво е да отправяш закани, които не смяташ да изпълниш, защото човекът насреща го знае и ще реши, че по принцип не държиш на думата си. Така само го предизвикваш да си мерите ината.

Златната среда
Сподели как се чувстваш и насочи критиката си към конкретния проблем, който имаш, а не към  грешките на гаджето ти. Например кажи: „Знам, че шефът ти не е най-разбраният човек на земята, но напоследък се чувствам ощетена, че не изкарвам достатъчно време с теб“. По този начин не хвърляш цялата вина върху него. След това деликатно придвижи разговора с една стъпка напред, като предложиш нещо конкретно в стил: „Липсваш ми, нека да си направим един дълъг уикенд и да отидем някъде заедно.“
Няма начин гаджето ти да не се трогне от думите ти. Така гарантирано ще погалиш егото му, той ще е по-склонен да те изслуша и – съответно – да предприеме действия. Ако е тип на място, няма да иска да си наранена или разстроена, затова ще започне да мисли какво да направи, за да реши дилемата.

Знай кога да се предадеш (но не без бой)... и кога не
Във всички видове спорове идва момент, когато ти се струва, че си стигнала до задънена улица. Виж по-долу кои стъпки водят към изхода.

Прекалено добричка
Сигурно ти се е случвало да се изправиш лице в лице с нахакана продавачка, която ти обяснява, че не можеш да върнеш купената стока. В първия момент ти идва да тропнеш с крак и дори да избухнеш в сълзи, понеже смяташ, че тя е непреклонна. Но   от цялата работа ти си оставаш с нежеланата покупка, а продавачката само ще  злорадства заради нещастието ти.

Голяма кучка
Когато стане пределно ясно, че това, за което настояваш, няма да се получи в този момент, е безсмислено да усложняваш нещата (примерно да викаш супервайзъра на продавачката, после управителя на магазина и т.н...). Полезно е да си настоятелна, но ако отказваш да приемеш реалността, само изглеждаш емоционална.

Златната среда
Ако твоята опонентка почувства, че няма да отстъпиш, докато проблемът не се реши цивилизовано, ще разбере, че трябва да се споразумеете някак си. Пробвай фрази от типа на „Държа да намерим коректно решение на този проблем, така че, ако обичате,  направете компромис“. След това предложи разумен вариант, който те устройва. По този начин изразяваш в конкретни рамки какво ще те удовлетвори, а така  прехвърляш топката в полето на противника, което е в твоя полза. 

Желязна фраза

Недоволна си от лоша услуга? Опитай това: „Очаквах повече, но съм разочарована. Какво можете да направите, за да промените това?“ 

Безсмислено е да отправяш заплахи, които не смяташ да изпълниш, защото ще създадеш впечатление, че по принцип не държиш на думата си.

www.cosmopolitan.bg

Странните знаци, че си пада по теб

Най-горещите секс трикове

Сънища за секс

99 секс факта, които никога не си чувала

Девствена отново и отново

Секс митовете, които научава от порното

Какви са рисковете за гърдите ти по време на секс?

НА ЛОВ ЗА ЛЮБОВ: 5 неподходящи sms момента

10 истини за мъжете

2-в-1 Оргазъм на квадрат

Открий 7-те чудеса на страстта!

Коледен хаос във връзката ти?

Дари сперма - вземи билет за фестивал

 


Сходни връзки

Как да си кучка, но не прекалено | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди