изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:00 EEST
Педофилията може да удари туризма в България    
Туризъм
България е посочена като зараждаща се дестинация за сексуална експлоатация на деца, каза председателят на УС на Центъра за социална и екологична отговорност Мариана Асенова пред участниците в семинар за отговорния туризъм в България, предаде БТА.


Тя се позова на данни на международната организация, която обединява усилията на всички страни в борбата срещу проституцията, сексуалната експлоатация и трафика на деца и непълнолетни.
Ако бизнесът не предприеме мерки, в бъдеще ще бъде много трудно на страната да се справи с този наложен имидж, а това е част от социалната отговорност на деловите среди, допълни Асенова.
Тя цитира данни от проучване за прилагането на политики на корпоративна социална отговорност сред няколко хотела, което няма представителен характер. Според анкетата голяма част от мениджърите заявяват, че хотелите им прилагат мерки за енергийна ефективност.
Много малък е делът на хотелите, които отделят внимание на проблема с генерирането, съхранението и третирането на битовите отпадъци, каза Асенова. Половината от хотелите прилагат мерки за пестене на вода, но малко от тях се замислят върху възможността за нейното пречистване и повторно използване. Като причина хотелиерите посочват високите разходи за въвеждането на нови технологии и неподготвеността на кадрите да работят с нововъведенията.
16 на сто от анкетираните са посочили, че имат писмено разработени политики за набиране на персонала. Половината от хотелиерите декларират, че в писмен вид предоставят информация за начина на формиране на заплатата и за удръжките.
Мариана Асенова съобщи, че досега нито един български туристически обект не е получил екомаркировката "европейско цвете". dir.bg
 


Сходни връзки

Педофилията може да удари туризма в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди