изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:17 EEST
"Адидас" пуска маратонки за под 1 евро    
Любопитно
Обувките ще предпазват жителите на Бангладеш от инфекции. Носителят на Нобелова награда за мир проф. Юнус представя заедно с германския концерн "Адидас" специален модел маратонки. Те ще струват под едно евро и са предназначени за най-бедните, съобщава "Deutsche Welle.


Заедно с изобретателя на микрокредитирането проф. Мухамад Юнус германската фирма "Адидас" представя в Бангладеш спортни обувки, които ще са достъпни за най-бедните жители. В пилотен проект специалният модел маратонки ще бъде усъвършенстван и подготвен за пласмент идната година, съобщи говорителка на "Адидас".

Защита за най-бедните

„Целта на проекта е да се предлага обувка, която предпазва от широко разпространените в Бангладеш и опасни за здравето инфекции, предизвиквани от червеи. Този модел маратонки ще се пласира на достъпна за бедното население цена”, посочва говорителката на "Адидас". Фирмата обаче не съобщава колко точно ще струва тази спортна обувка. ”Банкерът на бедните”, както бива наричан Мухамад Юнус говори за цена под едно евро.

Проект за текстилна фабрика с германски концерн

Икономистът от Бангладеш и основател на банката „Грамин” предоставя микрокредити на най-бедните. За тази си дейност 69-годишният професор по икономика бе удостоен преди три години с Нобеловата награда за мир. Тези дни той съобщи, че иска да открие в Бангладеш текстилна фабрика заедно с германския гигант за каталожна търговия Ото. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

"Адидас" пуска маратонки за под 1 евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди