изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:34 EEST
Осъдиха задочно на 7 г. примата на ”Орион”    
Ред и сигурност
Седем години затвор при първоначален строг режим и конфискация на половината имущество получи задочно Веска Меджидиева. Скандалната бивша банкерка бе осъдена от Софийския апелативен съд за обсебване в особено големи размери, съобщи Стандарт Нюз. Магистратите лишиха за 7 г. Меджидиева от право да заема държавна длъжност в управлението на трезорите у нас. За същия период тя не може да се занимава и с банкова дейност.


Веска Меджидиева беше шефка на трезора на \"Орион\" - Българска земеделска и промишлена банка. След затварянето на институцията тя и съпругът й Румен Спасов избягаха в ЮАР, а неотдавна Спасов почина. Затова и присъдата е задочна.
Африканската държава веднъж вече отказва екстрадицията на Меджидиева. Ако обаче Върховният касационен съд потвърди присъдата, може да бъде поискано ново принудително връщане на първата дама на \"Орион\" в България, коментираха юристи.
Веска Меджидиева беше обвинена, че е присвоила 279 млн. стари лева, които тогава са се равнявали на близо 4.5 млн. долара. Парите били извадени от набирателната сметка на Българската земеделска и промишлена банка и с тях били извършени преводи към частни фирми.
Тя беше оправдана през 2006 г.  по обвинението, че е участвала с фалшива банкова гаранция за 1,6 млн. лв. в търг за имотите на ТКЗС \"Лопушанска дружина\" в монтанското с. Георги Дамяново. 
Меджидиева се прочу като една от най-ярките звезди от \"Орион\" - групата от фирми, която стана нарицателно за корупция по времето на кабинета \"Виденов\". Приятелският кръг \"Орион\" беше в основата на краха на предишното правителство на БСП. Тя живее в ЮАР от 1996 година. dir.bg
 


Сходни връзки

Осъдиха задочно на 7 г. примата на ”Орион” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Осъдиха задочно на 7 г. примата на ”Орион”
Автор: Anonymous да 2009-11-19 @ 19:01 EET
te se nagushila s milioni a te q sadqt        pomiq

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди