изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:16 EET
ПРЕКРАТЕН Е КОНКУРСЪТ ЗА ПАМЕТНИК НА ГЕН. КОЛЕВ    
НовиниКомисията, назначена със заповед на кмета, след проведено заседание на 11.11.2009 г. излезе с предложение до възложителя конкурса за изграждане на паметник на ген. Колев да бъде прекратен, съобщиха вчера от пресцентъра на община град Добрич.

В информацията оттам се посочва, че комисията \\"не приема представения проект от авторски колектив: Димитър Янков, арх. Милен и Витлеем Чалъкови, тъй като авторът на скулптурната композиция не се е справил със задачата и не се е съобразил с препоръките на журито от ІІ тур и представеното пластично решение на конната фигура и фигурата на ген. Иван Колев нямат единен характер - противоречат си\\". В протокола се казва още: \\"Въпреки препоръките на журито за изчистване и пропорциониране на предложеното решение за постамент, авторът представя ново решение на постамента, изключително неубедително като силно скулптуриране на предишните релефи, развиване на крайно неподходяща втора пластична композиция, която се противопоставя на главната\\". Въз основа на посочените констатации и невъзможността да се реализира предложеният проект комисията предлага конкурсът да бъде прекратен. От единадесетчленното жури 10 са гласували \\"за\\", 0 \\"против\\" и 1 \\"въздържал се\\".
Кметът на Добрич Детелина Николова е информирала председателя на Сдружението за изграждане на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г. академик Георги Марков за предложението на комисията.
Взето е  решение да се преосмислят възможностите съгласно Закона за обществените поръчки как да бъде възложено изграждането на паметника, съобщават още от община Добрич
 


Сходни връзки

ПРЕКРАТЕН Е КОНКУРСЪТ ЗА ПАМЕТНИК НА ГЕН. КОЛЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди