изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:41 EEST
Двете студентки залети с киселина от ревност    
Ред и сигурностРевност е причината за тежкия инцидент в Благоевград, при който две студентки бяха залети с киселина тази нощ. Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев по БНР, цитиран от БГНЕС. За задържаните трима мъже Георгиев коментира, че „тези хора не би ги нарекъл мъже, защото мъжете обикновено не си уреждат отношенията с дамите по този начин”. Задържаните са 37-годишният С.И. от Дупница, 28-годишният И.Т. и 31-годишният В.Д. от село Яхиново.


Той уточни, че пострадалите - 26-годишната Х.К. и 24-годишната М.К., живеят близо до дискотеката, в която са били, но инцидентът се е случил пред квартирата им.
По думите на главния секретар действията по разследването продължават и  предстоят експертизи каква точно е киселината, с която са залети двете.
Сигналът за инцидента е получен в Първо Районно управление в Благоевград около 2 часа тази нощ. Пострадалите веднага са транспортирани към Центъра за спешна помощ, а после са настанени в болница с поражения по лицата, като уврежданията на Х.К са по-сериозни. Тя е била транспортирана за лечение в Университетска очна клиника в София, тъй като са засегнати очите й, заяви директорът на болницата в Благоевград д-р Екатерина Чакалска, цитирана от Дарик радио.
По-късно днес началникът на Районното управление на МВР в Гоце Делчев главен инспектор Ангел Поюков съобщи, че имената на пострадалите момичета са Христина Колджиева и Мария Коемджиева. Те нямат родствена връзка. Едната от тях е родом от сатовчанското село Кочан, а другата е от Гоце Делчев.
Съученици на пострадалата Христина разказаха, че тя е учила право в Югозападния университет “Неофит Рилски”. Красиво момиче, носителка на първи места в различни конкурси за красота.
Криминалистите в Благоевград обявиха за издирване още двама мъже, съпричастни към извършеното тежко престъпление, съобщи Дарик. единият от тях е извършителят. Обектът на нападението е била Христина, която е имала любовни отношения с един от извършителите на престъплението. Ден преди инцидента Христина депозирала жалба в благоевградската прокуратура срещу бившия си вече приятел. Пред органите на досъдебното производство тя заявила, че един от задържаните я е заплашвал с убийство.
Наблюдаващият прокурор по делото Ивайло Филипов съобщи, че сред групата арестувани мъже от Дупница и с. Яхиново е и поръчителят на престъплението.
На този етап предварителното производство е по член 128 от Наказателния кодекс - за причиняване на тежка телесна повреда, който предвижда до 10 години лишаване от свобода, допълни Филипов. dir.bg
 


Сходни връзки

Двете студентки залети с киселина от ревност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди