изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:41 EEST
Делфини ще пазят руски военноморски бази    
По светаРуските военноморски сили отново ще използват морски животни, главно делфини, за защита на военноморските бази, предаде Франс прес, цитирайки руския в. "Известия". Делфините бяха натоварени с тази задача по времето на СССР, но след разпадането му тази практика в Русия беше преустановена.


Сега Русия отново ще повери мисия на делфините, след като Пентагонът обяви, че от началото на 2010 г. отбраната на американските ядрени подводници ще бъде осигурявана от делфини и морски лъвове в района на Китсап, в щата Вашингтон, пише БТА

"Искаме и нашите морски животни да работят по същия начин като американските морски лъвове", заяви Генадий Матимов, директор на Института по морска биология в Мурманск.

"Американските морски лъвове поставят мини върху съоръженията, заснемат морското дъно и записват данни за нивото на радиацията", уточни специалистът.

Днес Генадий Матимов обучава десет вида животни да локализират мини, да връщат предмети на повърхността и да помагат на водолазите. Те дори ще могат да убиват враг, ако получат заповед, пише в. "Известия".

Специалистът не каза в какво се състои обучението. Той уточнява само, че програмата за обучение на делфините ще бъде пазена в строга тайна.

www.dariknews.bg


 


Сходни връзки

Делфини ще пазят руски военноморски бази | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди