изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:46 EEST
Задържан е Христо Върбанов-Папата, изнудвал столичанин за 250 000 евро    
Ред и сигурностСофия. Служители на СДВР задържаха Христо Върбанов-Папата, изнудвал бившия шеф на \"Гражданска защита\" Никола Николов за 250 000 евро. От пресцентъра на МВР, съобщиха, че мъжът е заловен в момент на получаване на поредната искана вноска.

На 26 ноември 65-годишният Николов подал жалба в СДВР, че група лица го изнудвали за 250 000 евро. Заплашвали го, че притежават компрометиращи материали за него и ако не си плати, те ще станат публично достояние. В жалбата човекът пояснил, че вече е предал 150 000 евро на един от рекетьорите – 57-годишния Христо Върбанов – Папата с уговорката, че повече няма да бъде притесняван. Още на следващия ден обаче продължила атаката – непознатите започнали да се обаждат и да изпращат съобщения със заплашителни текстове на мобилния му телефон, за да го принудят да изплати цялата сума. Тогава Никола Николов решил да се обърне за съдействие към полицията. По информация на столичната полиция Христо Върбанов е регистриран за различни престъпления (нанасяне на телесна повреда, хулиганство, закана за убийство).
Столичните криминалисти реагирали светкавично на сигнала, планирали и организирали по-нататъшните си действия и на 30 ноември, в момент на получаване на следващата вноска от 5000 евро, Върбанов е задържан. При последвалия обиск в дома му в Костинброд е намерено и иззето незаконно притежавано огнестрелно оръжие – боен пистолет.
Материалите са докладвани в Софийска градска прокуратура. Продължава работата по установяване и документиране на съпричастността и на други лица към случая.


Агенция “Фокус” припомня:
Христо Върбанов - Папата е съден за отвличане и оцелява при атентат срещу него в София през февруари тази година. По колата на Върбанов бе стреляно с автоматично оръжие, но той остава невредим. При инцидента има трима леко ранени, сред които и една жена.
Тогава една от версиите за покушението бе, че Върбанов ще даде показания по делото за смъртта на ямболска адвокатка, в които ще уличи вече мъртвия прокурор Николай Колев като поръчител.
Папата е свързан и с делото за смъртта на 11-те войници като е спряган за един от виновниците за катастрофата.
Срещу Христо Върбанов има дело за отвличане на семейство Владови от Костинброд. Твърди се, че роднините на Папата се свързва със схеми за имотни измами, но все още няма дела за престъпленията.
 


Сходни връзки

Задържан е Христо Върбанов-Папата, изнудвал столичанин за 250 000 евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди