изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:04 EEST
Най-налудничавите изобретения тази година!    
Любопитно Учени, модни дизайнери и дори медици си подадоха ръка в името на модата. Какво само не бе измислено през 2009 година - сандали, които търсят скрити съкровища, чорапи с пет пръста, които заменят маратонките, всевъзможни бански костюми, предаде БТА. Но като че ли най-много предложения бяха свързани със сутиена. Дори Антинобеловата награда в  раздела здравеопазване  бе присъдена на изобретателите на сутиен-газова маска.

 

Сутиенът, смаял света, е разработен и патентован от екипа на Елена Боднар от Илинойс. Той се преобразува бързо в две газови маски - една за жената, която го носи, и една за стоящ до нея човек. Не по-малко уникален се оказа и сутиенът за крави, който е с голямо практично приложение. През студената зима в Русия иметата на животните вече не мръзнат.

Все пак жените далеч повече се зарадваха на новия сутиен на "Уондърбра" - "Ултимейт" - с поликарбонатни "ръчички" в чашките.

Благодарение на него дните, в които постоянно се налага да наместват презрамките си, остават в историята.  Революционният модел без презрамки не пада, дори ако жената, която го носи, подскача. Ефектът се постига чрез поликарбонатните структури, наподобяващи ръце, които са оформени от вътрешната страна на чашките, за да поддържат бюста.

За по-възрастните е предназначен сутиенът срещу бръчки. Е, не всички, но поне тези, които са около деколтето.  Той е измислен от бившата холандска стюардеса  Рейчъл де Боер. Предназначението на  La Decollette е да държи гърдите раздалечени през нощта и така да изглажда незабележимите бръчици по кожата. За съжаление обаче той не изглежда  твърде секси.

Далеч по-интересен е светещият сутиен, който върви в комплект с бикини. Бельото е рожба на дизайнерката Джан Холи от Оксли айлънд в Нов Южен Уелс. 55-годишната австралийка е кръстила линията  си "Будоар". Тя е предназначена за спалнята, след като лампите са изгасени. В тъмното дантелата на сутиените и бикините искри и очертава формите.

В "Ултимо" заложиха на големите бюстове. Техният нов продукт "Day to Night" увеличава размера на чашките за секунди. Изобретението може да направи излишни операциите за корекция на бюста, тъй като не е свързано с никаква болка и струва само 24 британски лири.

Собственичките на революционния сутиен могат да го носят на работа и да изглеждат естествени. Когато обаче им предстои да излизат вечерта и искат да са по-предизвикателни, те могат да поставят в него специални силиконови подплънки, изработени от същия материал, който се използва при операциите за корекция на бюста. Подплънките събират и повдигат гърдите по естествен начин.

Най-голям хит за 2009 година обаче се оказа вътрешният сутиен, заслуга за който има израелският пластичен хирург Еял Гур. Сутиенът Cup & Up се имплантира с 40-минутна лапароскопска операция с местна упойка. Два малки разреза се правят под всяка гърда и силиконовата чашка се внася 1 см под кожата. След това хирурзите поставят тънки презрамки от здрав материал, които държат сутиена неподвижен, без да увисва. Презрамките се прикрепят към ребрата между гърдата и рамото с две титанови винтчета, после се зашиват към чашките и накрая конструкцията се затяга, за да поддържа бюста в желаното положение.

Жената постъпва в болница сутринта и до обед вече е изписвана. Но най-важното е, че за разлика от традиционните силиконови импланти, вътрешните сутиени запазват формата си с години. Освен това операцията е по-евтина от традиционното имплантиране на силикон в бюста.

Не по-малко внимание тази година бе отредено и на банския костюм.  Международната компания Solestrom със седалище в Бруклин, Ню Йорк, създаде бански костюми от линията "Дъ сън драй суим" (The Sun Dry Swim), които изсъхват мигновено. За целта платът трябва само да се тръсне леко и водата пада. Използваната технология позволява на водата да минава през материята, а не да се поглъща от нея. Около всяка нишка от плата има невидима с невъоръжено око мрежичка, която постоянно отблъсква водата, без да нарушава сплитката на тъканта.

Експертите казват, че нанотехнологичната обработка на костюмите е сходна с тази, чрез която се правят платове, резистентни към петна. Компанията Solestrom вече предлага и бански костюми с вградена защита срещу УВ лъчи.

Във Великобритания пък пуснаха в продажба точно обратния артикул - прозрачен бански, който осигурява равномерен тен, като крие всичко необходимо. Моделите на марката "Киники" са прозрачни само срещу светлината. Хиляди микроскопични дупчици в тъканта позволяват 80 процента от слънцето да достигне до кожата под него. Тъканта е много еластична, но въпреки прозрачността, човешкото око не може да види тялото под нея. "Достойнството" на носещия се пази с "магическо око" - щампи с животински или абстрактен десен объркват гледащия и той вижда плътно парче плат.

Не бяха забравени и ревнивите мъже, решили да отмъстят на неверните си половинки за изневяра. За тях в Германия създадоха банския "Get Naked", който се разтваря във вода.

За хората, които не се отказват да търсят съкровища дори когато са на плаж, американската компания Hammacher Schlemmer разработи сандали с метален детектор. Специалните Metal Detector Sandals работят на същия принцип като обемното оборудване, с което разполагат търсачите на скрито имане. В десния сандал е поставена медна бобина, която се захранва чрез батерия, прикрепена с еластична лента към прасеца. Бобината създава магнитно поле, което може да локализира метални предмети на дълбочина пет сантиметра под сандала. Човекът, който носи сандалите, няма как да пропусне находката, тъй като приспособлението подава сигнал по няколко начина - чрез светлина, звук и вибрация.

Двама австралийски дизайнери от своя страна изобретиха сгъваемите джапанки "Flipster", които се събират дори в малка дамска чанта.

Благодарение на Бен Липшиц и Рик Мюниц дамите вече могат да се преобуват, когато почувстват краката си твърде уморени от обувките с високи токчета.

Страхът от разпространение на свинския грип не  подмина и света на модата. Японската компания "Харуяма трейдинг" създаде мъжки  костюм, който предпазва носещия го от H1N1. На външен вид той с нищо не се отличава от типичните за страната. Платът обаче е с покритие от титанов двуокис, който реагира със светлината и така разгражда и убива вируса при контакт с него. От компанията твърдят, че той може да се пере, без да загуби предпазните си свойства.

Също за мъже е гривната, която компанията "Филипс електроникс" създаде заедно с банка Ей Би Ен Амро . Тя предупреждава търгуващите в интернет, че взимат решение да купуват или да продават в твърде емоционално състояние. Гривната измерва стреса и изпраща сигнали до осветяваща се купа, която се поставя до компютъра. Ако цветът й се промени от жълто към червено, емоциите са твърде силни за добра търговия.

За звезди, които нямат покой от натрапчивите папараци, е чантата на дизайнера Адам Харви. Тя разваля снимките, като блести в обективите им и така прикрива притежателките си. Чантата използва свръхярък светодиод, който се задейства от детектор на светлината. Това означава, че когато се включи светкавица на фотоапарат, се задейства и светкавица на чантата. Тя създава бяло петно, което в повечето случаи е достатъчно да скрие собственичката.

За чантата е предназначена първата  джобна дамска тоалетна, разработена от германска компания. Тя  може да се използва навсякъде. Пълна е с попиващи полимери и е с големината на шоколад.

Много хора са на мнение, че парите не купуват щастие, но с тях могат да се купят различни неща, които да ги направят щастливи. Точно за тях е предназначен портфейлът от неръждаема стомана, предлаган от американската компания Hammacher Schlemmer.

Портфейлът е изработен от 25 000 нишки неръждаема стомана, които са три пъти по-тънки от лист хартия. Това го прави гладък като коприна, но по-здрав от кожа, неразтегаем и устойчив на петна. Портфейлът освен това е "имунизиран" към корозивни материали като киселини и сол и няма остри ръбове.

За коледните и новогодишните празници жените могат да станат наистина  блестящи със създадената от двама британски дизайнери рокля с 24 000 светоизлъчващи диода. "Галакси дрес" представлява не само тоалет, комбиниращ модата и високите технологии, но и най-големия дисплей в света, който може да се носи като дреха.

За изработката  дизайнерите от Лондон Франческа Розела и Райън Генц са използвали най-малките разноцветни светоизлъчващи диоди с размери 2 на 2 милиметра. Те са тънки, гъвкави и са ръчно бродирано върху четири пласта копринен шифон и върху пола от надиплена копринена органза. Свръхтънката електроника позволява на плата свободно да обгръща тялото и да приема формите му, подобно на обикновените тъкани.

Вместо от една голяма и тежка батерия "Галакси дрес" се захранва от много миниатюрни батерии за iPod. Те са скрити под кринолина и не причиняват никакво неудобство. А местата, върху които не са бродирани светоизлъчващи диоди, са украсени с над 4000 разноцветни кристала "Сваровски". "Роклята изглежда прекрасно, дори когато е изключена", обяснява Франческа Розела.

Също за новогодишните и коледни празници е уникалният сутиен WineRack Bra, който се пълни с вино.

Той е оригинален подарък за  жените с малък бюст и голямо чувство за хумор. Предлага се в Amazon.com.

Дамите със сигурност ще харесат този секси, нестандартен и все пак практичен сутиен, в който могат да носят 25 унции /1 унция - 28,3 грама/ течност по избор - вино, коктейли "Маргарита" или ирландско кафе.

На вид WineRack Bra по нищо не се различава от удобните спортни сутиени. Отвътре като подплънки се поставят две свързани помежду си полиуретанови торбички, към които е прикрепена огъваща се сламка. Така не само дамата, която носи сутиена, но и всички желаещи могат да отпиват от скритата вътре течност. Когато е сутиенът е пълен, бюстът е с два размера по-голям. Жените не трябва се притесняват, че когато течността свърши, ще изглеждат плоски, защото WineRack Bra разполага и с приспособление за пълнене с въздух. БТА

www.actualno.com/

 


Сходни връзки

Най-налудничавите изобретения тази година! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди