изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:23 EEST
Райна Манджукова: Асоциацията на българите в Украйна стана заложник на предизборни политически борби    
По света София. Асоциацията на българите в Украйна се оказва заложник на предизборни политически борби. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Райна Манджукова, председател на Агенцията за българите в чужбина.

Тя коментира, че решението на Областния съвет на Одеса - да бъде прекратен договорът с Асоциацията на българите в Украйна като наемател на сградата на украинския Български културен център идва буквално ден след окончателното решение на украинския съд в полза на асоциацията. „Буквално ден или два след окончателното решение на съда, че Асоциацията на българите в Украйна е в правото си, идва това ново решение, за което се използва още по-смешен претекст, който по преценка не само на нашите сънародници в Украйна, но и на наши дипломати, които също следят случая от близо, е абсолютно политически и свързан с предизборните борби в Украйна, на които Асоциацията на българите в Украйна и българската общност се оказва заложник”, коментира тя.
По думите й – конкретни действия по случая има от момента, в който е получена информацията за това от нашето Консулство. Тя е качена и на сайта на Асоциацията на българите в Украйна. „Самите те не са се обръщали официално към български държавни институции. Очаква се на 15 декември да пристигне делегация от асоциацията, която ще осъществи срещи на най-високо ниво в България и отново ще очакват подкрепата на българската държава, като аз съм убедена, че ще я получат. Засега сигналите, които идват от държавни институции, които са компетентни по въпроса, показват че България отново ще застане зад тези искания на нашите сънародници и съм убедена, че ще успеем да отвоюваме българския център отново”, коментира Райна Манджукова.
 


Сходни връзки

Райна Манджукова: Асоциацията на българите в Украйна стана заложник на предизборни политически борби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди