изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:10 EEST
Работата състарява    
Любопитно Изследване на застрахователната компания PruHealth показало, че средностатистическият 46-годишен родител, който съвместява работата с грижата за децата, се чувства енергичен като 53-годишен, съобщава Daily Telegraph.

Тези, които остават в къщи, се придържат към по-здравословен начин на хранене и правят гимнастика, така че средностатистическият неработещ 46-годишен родител се чувства с 4 години по-млад от своята възраст.Това се отнася и за мъжете, и за жените.

Изследването показало, че работещите родители пият и пушат повече, а правят гимнастика и спят по-малко. Само 43% от работещите родители от двата пола се придържат към балансирана диета, а 18% никога не правят гимнастика. От неработещите родители 53% се придържат към балансирана диета, а не правят гимнастика само 12%.

Във Великобритания родителите на деца до 6 години имат възможност да работят на гъвкав график. Правителството на  иска да разпространи тази възможност и за родители на децата от 6 до 16 години.
Новите правила ще се отнасят за хора, които са работили най-малко 6 месеца на настоящата си работа.

Измененията ще влязат в сила от април и ще се от отнасят за всички– от международните компании до малките магазинчета. Окончателното решение за преминаване към гъвкаво работно време обаче ще зависи от компанията.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Работата състарява | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди