изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:49 EEST
Румяна Желева избрана за зам.-председател на ЕНП    
Политика
Министърът на външните работи Румяна Желева беше избрана за заместник-председател на Европейската народна партия (ЕНП). Това се случи на конгреса на партията в германския град Бон. За десетте поста на заместник-председатели на най-голямата европейска политическа формация имаше 16 кандидатури. Румяна Желева събра 218 гласа. Генералният секретар на партията  Антонио Лопес бе преизбран на поста си.


\\"Приемам избора ми като голямо признание за работата на ГЕРБ в международен план през последните четири години, за българското правителство, начело с премиера Бойко Борисов, като голямо признание за България в крайна сметка\\", заяви след избирането й Желева, цитирана от \\"Фокус\\".  Тя добави, че смята да покаже, че България наистина може повече, отколкото досега е показала и изрази увереност че изборът й ще спомогне за постигане на двете цели, очертани от премиера Бойко Борисов пред конгреса на ЕНП - възстановявяне на европейското финансиране за България и влизане на страната ни в еврозоната. \\"Не биха ни гласували заместник-председателско място в ЕНП, не биха работили така с нас, ако не виждат борбата с корупцията, борбата за промяна на законите, като например Закона за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност. Тези сигнали се възприемат много ясно и точно от нашите партньори, коментира от своя страна пред българските журналисти премиерът Бойко Борисов.  \\"Важното е, че вече сме в мястото, от което се управлява Европа. Важен е разговорът, който имах с председателя на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер. Не е случайно, че президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой пристига в понеделник в България. Подкрепата, която имахме, когато бяхме в опозиция, сега се пренася и в управлението ни на България\\", заяви още Бойко Борисов.

dir.bg

 


Сходни връзки

Румяна Желева избрана за зам.-председател на ЕНП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди