изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:38 EET
Полицията вече има следа за обира на трезора    
Новини
Собствениците на обществени трезори не са длъжни по закон да ги застраховат, казаха от Националната асоциация на застрахователите пред БНТ по повод обира, станал в центъра на столицата преди два дни.


Клиентите с разбити касети ще  могат да се надяват на сигурно обезщетение, ако са сключили индивидуална застраховка. Това е най-добрата защита за клиентите, ако искате, застраховайте и милиони, коментират от бранша.
 
„Застрахователят ще оцени риска, ще разгледа какво се случва, но повярвайте ми – няма да струва 300 лева на година”, коментира Левон Хампарцумян – гл. изпълнителен директор на \"Уникредит Булбанк\".
 
Пострадалите имат правото да подадат иск за обезщетение срещу собственика. Но ако са им изчезнали 300 000 лева, например, ще са длъжни да докажат откъде ги имат.

Полицаите вече работят по конкретна следа за обира, станал в частния трезор на бул. \"Дондуков\", и са оптимисти са за разкриване на извършителите. Разследването вече има насока.

Бандитите отварили само най-големите касетки, общо 190 от 600. Не рядко големите касети в подобни трезори са добро прикритие за пари от сивия сектор.
„Най-много се търсят големи по размер касети – 80 на 80, защото множество фирми в сивата икономика носят постоянно оборота си, който да нощува там”, казва Иван Бацаров - експерт по сигурност.
 
При обира на трезор от април тази година на софийската улица \"Позитано\" касетите били разбивани избирателно. Дни след удара тогава полицаите арестуват вътрешен човек, който според тях подал информация към бандитите. Той контактувал чрез посредник с член на бригадата, арестуван по това време.

И при двата обира криминалистите намират разхвърляни косми. В трезора на \"Позитано\" имало и тампон за уши, цип и фас, както и бял и червен прах. Така се прикриват биологични следи.

Криминалистите не могат да намерят такава и в двете опожарени часове след обира на \"Дондуков\" БМВ-та, за които се смята, че са използвали обирджиите.

Засега ембелематичните обири от последните години остават неразкрити.  dir.bg

Близо 200 касети обрани от трезор в София

Въоръжени обраха трезор в София

Ограбиха един банков клон, друг не успяха

НАШЕНЕЦ ЗАДИГНА 45 000 ЛЕВА ОТ МАГАЗИН В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Нов банков обир през разбита стена

Пак обир в банков трезор през разбита стена

Нов обир на банков трезор

 


Сходни връзки

Полицията вече има следа за обира на трезора | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Полицията вече има следа за обира на трезора
Автор: Anonymous да 2009-12-12 @ 12:00 EET
Въй! Да не би да не е имало застраховка?! Ибах-маа му! Тез нашите трезораджии все едно от луната дошли. А уж, Западът тъй, Западът иначе. Боже, Боже колко прости и неуки хора се занимават с бизнес.  

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди