изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:43 EET
ЛЕСБИЙКА СТАНА КМЕТ НА АМЕРИКАНСКИЯ ГРАД ХЮСТЪН    
По света

Американската демокрация продължава да пише история. Година след като за първи път бе избран чернокож за президент, САЩ вече си имат жена гей за кмет на голям град. юстън в щата Тексас стана първия голям град, който избра гей открито признаващ се за такъв за кмет.



Щатът е пословичен със своята подкрепа за републиканците, въпреки, че самият град Хюстън през последните десет години твърдо гласува за демократите. Хюстън бе единственият град, в щата, който подкрепи Барак Обама за президент.

Хюстън днес отново не изневери на традициите си и избра с 53,6% демократа  Анис Паркър за кмет. Тя се пребори с чернокожия републиканец Джийн Лок, който е един от най-авторитетните адвокатги в града и бивш главен прокурор за Хюстън.

"Избирателите на Хюстън отвориха вратата към историята. Знам какво означава това за мнозина от нас, които си мислехме, че никога няма да се издигнем на висок пост", заяви демократът Паркър пред поддръжниците си.

Градове с гей кметове са още Портланд, Орегон и Провидънс в щата Роуд Айлънд, но те изобщо не могат да се сравняват с Хюстън - четвъртия по големина град в страната с над 2 млн. жители.

bpost.bg

 


Сходни връзки

ЛЕСБИЙКА СТАНА КМЕТ НА АМЕРИКАНСКИЯ ГРАД ХЮСТЪН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди