изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:41 EEST
Маскирани обират турски шофьор, един от престъпниците е застрелян /ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ/    
Ред и сигурност
Мъж беше убит при престрелка с полицията близо до Вакарел тази нощ. Инцидентът станал малко след полунощ, когато турски гражданин бил отвлечен от група за магистрални грабежи. Екшънът се развил на моста при отбивката за Вакарел над магистрала "Тракия", съобщиха от МВР. Сигналът бил подаден от отвлечения турски шофьор.


Около 12.30 часа тази нощ, както е пътувал по магистралата с Ауди Q 5., бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел.  След това той е подал сигнал до полицията.

При пристигането на полицаите, престъпниците започнали да стрелят, полицията отвърнала на огъня и убила единия от нападателите.

Застреляният мъж бил с маска на лице и надписи "Полиция".

Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Други трима от похитителите обаче успели да избягат.

В автомобила на грабителите “Опел” са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути. Извършват се огледи.

 Полицейският автомобил е с много следи от куршуми, но няма пострадали полицаи. Отвлеченият турски гражданин е спасен и в момента дава показания.


Отбивката от магистралата към Вакарел е затворена за движение заради извършващия се оглед на местопроизшествието./БЛИЦ

 

Полицията издирва избягалият при престрелката нападател, който е въоръжен с автомат, каза Цветан Цветанов
14 декември 2009 | 07:43 | Агенция "Фокус"
Избягалият нападател от престрелката между полицията и членовете на група за магистрални грабежи, отвлякла турския гражданин край Вакарел, е въоръжен с автомат. В момента текат оперативно-издирвателни работи на територията на цялата столица и в Областната дирекция на София. Издирват се три-четири лица. Създадена е необходимата организация. В операцията са включени и баретите, и жандармерията. Това каза в предаването „Преди всички” на БНР Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той допълни, че в процеса на работа информацията по случая се разширява, а МВР продължава да работи за установяването, локализирането и задържането на повече лица. Министър Цветанов каза, че убитият Димитър Митрев е част от организираната тежка престъпна група за грабежите по магистралата, което прави нападателите от тази нощ съпричастни към групата на Крокодилите. Вътрешният министър каза още, че полицейският патрул не е бил случаен. „Всички полицаи, които днес участваха, те бяха в готовност и в акция от последните няколко месеца, от това, което сме създали като организация на работа”. Министър Цветанов каза още, че след престрелката няма пострадали служители на МВР.

„Бандата на Крокодилите” (Справка Агенция „Фокус”)

 

Полицията издирва избягалите съучастници на убития Димитър Митев
Колата на магистралните грабители от бандата на Крокодилите
 
След престрелка полицаи убиха магистрален крадец
14 декември 2009 / News.dir.bg
Мъж е убит малко след полунощ при престрелка между полицията и членове на група за магистрални грабежи, отвлякла турски гражданин на магистрала "Тракия" край Вакарел.

"Турският гражданин бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел. Междувременно били засечени от служители на ОДМВР-София", разказа пред програма “Хоризонт“ главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Престъпниците са били въоръжени с автомати „Калашников" и са открили огън по полицаите. По време на стреблата е бил убит един мъж. Той е бил прострелян в главата и е починал на място. Убитият мъж имал цял сак с муниции. Бил облечен в полицейска униформа, носел на главата си маска с надпис "Полиция", бронежилетка както и две радиостанции, съобщи Дарик радио.

Простреляният е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. 

Съучастникът му, който е въоръжен, е успял да избяга и засега се укрива. Той обаче е ранен и се очаква да потърси лекарска помощ. Пред БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че се издирват двама съучастници на убития.

Турският гражданин е изплашен, но в добро физическо състояние. Той е бил завързан за дърво и върху него е упражнено физическо насилие.

Цветан Цветанов заяви, че убитият е Димитър Митрев - Богровеца,  член на организираната тежка престъпна група за грабежи по магистрали. Това, по думите на министъра, "прави нападателите от тази нощ съпричастни към бандата на "Крокодилите".

Издирват се три-четири лица в столицата и в областта. В операцията са включени и баретите, и жандармерията, обяви Цветанов. Той каза още, че полицейският патрул, натъкнал се на бандитите, не е бил случаен.
Всички полицаи, които участваха в акцията бяха в готовност от последните няколко месеца, заяви вътрешният министър и добави, че след престрелката няма пострадали служители на МВР.
Разбиха въоръжена престъпна група за грабежи по автомагистрала „Тракия” (ОБЗОР)
14 декември 2009 | 09:06 | Агенция "Фокус"
Въоръжена престъпна група за грабежи по автомагистрала „Тракия”, е неутрализирана при специализирана полицейска операция тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. Грабителите стреляли в автоматично оръжие по полицаи. При ответен огън е прострелян смъртоносно единият от извършителите на тежкото криминално престъпление, това е Димитър Митров – Богровеца.
Около 00.30 часа тази нощ служителите на реда са предотвратили грабеж на турски гражданин, пътувал по магистралата с Ауди Q 5. Той бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел.
Докато извършвали престъпното деяние, те били засечени от служители на ОДМВР-София. Грабителите открили огън с автоматично оръжие срещу полицаите. Нанесени са сериозни поражения на патрулен автомобил. При ответния огън е прострелян смъртоносно единият от извършителите на тежкото криминално престъпление. Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Бил е с маска и бронежилетка.
Съучастникът му успял да избяга и засега се укрива. Предприети са активни действия за издирването му, в които са включени екипи от различни поделения на МВР.
Турският гражданин е изплашен, но в добро физическо състояние.
В автомобила на грабителите “Опел” са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути. Извършват се огледи.
На мястото на инцидента присъстваха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, прокурор Бойко Найденов. Действията по разследването продължават съвместно с прокуратурата.
Имаме информация за три лица, които са извършили грабежа на магистрала „Тракия”. Това каза за Агенция „Фокус” вътрешният министър Цветан Цветанов във връзка със специализираната полицейска акция от тази нощ край Вакарел, при която беше убит криминално проявен мъж. „При специализираната полицейска акция при поредния въоръжен грабеж на турски гражданин колегите предприеха адекватни действия за задържането на престъпната група. При не спиране на полицейски сигнал и отправена стрелба от престъпниците към полицейския патрул, от стрелбата са останали трайни следи в автомобила. Колегите са отправили стрелба към извършителите на това престъпление. Единият от извършителите е прострелян в главата. Това е т. нар. Богоровеца. Бил е с полицейска маска, с две радиостанции, с пистолет с патрон в цевта, с белезници, с полицейска униформа, полицейска лампа. Избягалият от местопроизшествието, возил се в колата, е изоставил сак пълен с бойни патрони за автомат „Калашников”. В момента текат оперативно издирвателни действия за локализирането и задържането на останалите членове на тази престъпна група, която е изключително опасна, агресивна”, обясни вътрешният министър.
Третият извършител се е измъкнал от произшествието, като е запалил автомобила на отвлечения турски гражданин. Автомобилът е изгорял до неузнаваемост, каза Цветанов.
По думите на министъра, няма ранени полицаи има само поражения по автомобила с куршуми, които са попаднали в страничните врати.
„Надявам си, това, което остава да свършим ще си го свършим докрай”, каза още вътрешният министър.

Бандата на Крокодилите
При специализираната полицейска акция край Вакарел е убит 38-годишен криминално проявен мъж, известен Димитър Митрев, Богоровеца. Той е смятан за част от т.нар. „Банда на Крокодилите”. Бандата е извършила над 30 грабежа на чужди и наши бизнесмени по главните пътища на страната.
Членове на групата са Емил Милев-Кроки, брат му Евгени Милев -Гейзо и Калоян Бацов. Бандата извършва обири и извън пределите на България. Заради въоръжени грабежи над чужденци в страните от Европейския съюз бяха напечатани карти на България с черепи и кости. На тези материали пишеше "Не пътувайте през България, ще ви оберат”.
Методът на Крокодилите е идентичен при всеки удар. Чакат нощем край отклонения за магистралата или черни пътища. Набелязват жертвите и ги спират с полицейски сини лампи, добре въоръжени са с автомати. Често ползват полицейски униформи или дрехи, които приличат на тях и имат надписи „Полиция”.
При нападение през юни 2004 г. правят опит да убият полицай, който участва в тайна операция по залавянето им. Последният удар на Бацов, Кроки и Гейзо е на 11 август 2004 г. След това те са арестувани. През декември 2008 г. Калоян Бацов е осъден на 12 г. затвор.
 
Убиха Богровеца при спецакция на МВР край Вакарел
 
Въоръжена престъпна група за грабежи по автомагистрала "Тракия", край Вакарел, е неутрализирана при специализирана полицейска операция тази нощ, съобщават от полицията, предаде КРОСС.
По време на престрелка при акцията е убит небезизвестния Димитър Митрев – Богровеца /38 г./, уточниха по БНТ. Стана ясно, че групата, наречена "Крокодилите" – част от която са братята Иван и Емил Милеви, е следена от органите на реда от доста време.
Екшънът започнал, след като късно снощи престъпниците отвлекли турски гражданин с цел обир, като през цялото време са били следени от полицията. Обирджийте били тежко въоръжени, с автоматично оръжие и бронежилетки. Полицаите ги обградили край пътния възел за Вакарел, при което се разразила престрелка. Освен Митрев, други пострадали няма и от двете страни. Неговите съучастници успели да избягат. За издирването им незабавно е мобилизирана жандармерията и следови кучета.
През 2005 г. Димитър Митрев – Богровеца е задържан, но съдът го освобождава, поради липса на доказателства.
На мястото на инцидента присъстваха министър Цветан Цветанов, главният секретар на МВР Калин Георгиев, прокурор Бойко Найденов. Действията по разследването продължават съвместно с прокуратурата.

Около 00.30 часа тази нощ служителите на реда са предотвратили грабеж на турски гражданин, пътувал по магистралата с Ауди Q 5, се казва в официалното съобщение на МВР. Той бил спрян от автомобил със синя лампа. Нападателите му сложили белезници, отнели му пари и вещи и го изоставили в близост до Вакарел.
Докато извършвали престъпното деяние, те били засечени от служители на ОДМВР-София. Грабителите открили огън с автоматично оръжие срещу полицаите. Нанесени са сериозни поражения на патрулен автомобил. При ответния огън е прострелян смъртоносно единият от извършителите на тежкото криминално престъпление. Той е 38-годишен, криминално проявен, с регистрации за притежаване на взривни вещества, незаконно оръжие и боеприпаси и на наркотици. Бил е с маска и бронежилетка.
Съучастникът му успял да избяга и засега се укрива. Предприети са активни действия за издирването му, в които са включени екипи от различни поделения на МВР.
Турският гражданин е изплашен, но в добро физическо състояние.
В автомобила на грабителите "Опел" са намерени пистолет, две радиостанции и други полицейски атрибути. Извършват се огледи.
 
 


Сходни връзки

Маскирани обират турски шофьор, един от престъпниците е застрелян /ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди