изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:37 EEST
Разкриха пропорциите на идеалното женско лице    
Любопитно Красотата не е само в очите на наблюдаващия, а между очите, устата и ушите на жената, която се наблюдава, разкриха американски и канадски изследователи. В четири експеримента, целящи да проучат \"идеалната структура на лицевите черти\", студентите са били помолени да проучат фотографии на лицето на жена, при която е била променена дистанцията между очите и устата, както и хоризонталното разстояние между очите.


Контурите са останали същите и лицето е сравнявано с вариант на самото себе си, не и с нечие друго.

И в четирите експеримента, те са избрали лицата с определени пропорции, които изследователите са нарекли \"новото златно съотношение\".

Идеалното съотношение между очите и устата спрямо общата дължина на лицето е 36%. Ширината на дистанцията между очите трябва да е 46%.

За щастие, съотношението 36/46 \"съответства на това на обикновеното лице\", отбелязват авторите на изследването, което ще спести малко работа на пластичните хирурзи.

Освен това има по-лесни начини за промяна на контурите на лицето, като например промяната на прическата.

\"Нашето изследване обяснява защо понякога привлекателен човек изглежда непривлекателен или обратното след прическа, защото това променя съотношението\", обяснява Канг Лий от университета в Торонто, един от водещите автори на изследването. Засега обаче резултатите важат само за бели жени. Предстоят още изследвания, за да се уточни дали съотношението е същото за лицата на мъже, деца и жени от други раси. АФП

Отава / Канада

http://news.fashion.bg

 


Сходни връзки

Разкриха пропорциите на идеалното женско лице | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди