изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:11 EEST
И езерото Рабиша си има чудовище    
Любопитно
В езерото Рабиша, близо до пещера ”Магурата”, живее праисторическо чудовище.


Мистичната легенда датира от 160-170 години и от Община Белоградчик смятат да я използват за привличане на туристи в района, съобщи БГНЕС. Митът за чудовището, в съчетание с облагородяването на пространството около пещерата, ще даде възможност за това около самата пещера и езерото да се разработи нова туристическа дестинация. Към атракциите се прибавят и праисторическите рисунки в пещара "Магурата"

Белоградчишките скали вече се прочуха като българския природен феномен, който беше включен в уникалната класация на фондация Тhe New7Wonders. Скалите се простират на площ от около 90 кв. км и са високи до 200 м.

Общината е кандидатствала по програмата за ”Европейско икономическо пространство”, по която също ще се търси разнообразяване на атракциите в района. С този проект на стойност около 800 хил. лева цялата околност ще бъде благоустроена, ще се даде възможност да се видят и прототипи на различни праисторически животни, както и на праисторическите хора, които са обитавали пещерата.

Следващата година в този район предстои да се изгради и малък хотелски комплекс, което ще доведе до по-голяма посещаемост и подобрени условия за туристите.

Над 120 000 души са посетили пещера ”Магурата” тази година. И тъй като са в непосредствена близост до Белоградчик, общината в момента финализира проект по Програмата за развитие на селските райони за осигуряване на най-кратката пътна връзка между Белоградчик и Рабиша.
 


Сходни връзки

И езерото Рабиша си има чудовище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.65 секунди