изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:34 EET
От гушкането без секс мъжете ни затъпяват    
Любопитно Учени са установили, че нощ, прекарана до любимия човек, но без двамата да са правили секс, влияе негативно на здравето. Отсъствието на интимни ласки вреди на интелектуалните способности. Това се отнася обаче само за мъжете. От гушкането без секс мъжете ни затъпяват

Доказано е, че представителите на силния пол след нощ, прекарана само в гушкане с партньорката си, дават по-ниски резултати на умствени тестове в сравнение с такива, които са спали разделени от жените си или са правили секс.

При жените подобно негативно влияние не се открива.

По-ранни изследвания показаха, че въздържането от секс вреди и на двата пола. След тридневен престой "на сухо" при мъжете се наблюдава влошаване качеството на спермата, а при жените се повишава рискът от развитие на полови възпаления заради застой на кръвта.

Принципно организмът сам дава сигнали, когато сексуалното въздържание започне да преминава границата на полезното за здравето.

Започват да се появяват признаци, които да ви подскажат, че вече е преме да се отдадете на ласки с любимия човек. Като например повишена нервност, понижен апетит, безсъние, безпричинна тревога, чести мокри сънища.

Според учените, ако държим мъжете си без секс повече от една година, можем да им докараме психически и физически проблеми. Сексуалното въздържание води до появата на простатит, нарушение на ерекцията, невроза.

При жените също има психически отклонения. Стават раздразнителни, в състояние са от нищо да се разплача. А след като започнат отново да правят секс, трудно достигат до оргазъм. http://pogledni.com

Сексът през Средновековието

Сексът през Средновековието – 5 вълнуващи факта, които искахте на знаете, но ви беше срам да попитате

Ако не беше Християнската църква през Средните векове, Зигмунд Фройд в XIX век би останал без работа.

Много от задълбочените идеи и разбирания за секса, които имаме днес, са били формулирани и наложени през Средновековието, особено от понякога обърканите и сурови решения на Църквата.

Църквата имала закони и мнения за всеки аспект от секса. Прелюбодеянието и половото сношение между неженени хора в някои случаи били грехове, наказвани със смърт. Но в повечето случаи Църквата, всъщност, опрощавала проституцията, признавайки я за необходимо зло. Дори в ранните Средни векове на свещениците се разрешавало да се женят и да имат деца.

Въпреки като цяло негативното отношение на Църквата към секса, тя дълбоко се интересувала от него. Описанията на сексуалните актове често се правели много детайлно и звучали, сякаш били правени, за да доставят удоволствие. Да се чуди човек дали ранните теолози не са били развълнувани от темата, докато са писали дългите си полемики за сексуалността.

1.    Рицарската любов: Може да гледаш, но по-добре не пипай

 

Църквата забранила откритото изразяване на сексуалното желание, но средновековната представа за „рицарска любов” предполагала, че любовта и възхвалата могат да съществуват някъде между еротичното желание и духовното обвързване. Един писател определил рицарската любов като нещо „едновременно незаконно и възвисяващо морала, страстно и дисциплинирано, унизително и величаещо, човешко и тансцедентно.

Рицарската любов е свързвана с Рицарят, който се влюбва в омъжена жена – или поне в идеята за истински чистата жена. Той ѝ се възхищава отдалеч, воюва в нейна чест и жертва живота си за нея.

Трубадурите, средновековни певци, които пътували от град в град, пеейки любовни песни, често представяли идеята на рицарската любов, с неизразена мисъл за секс. Един пример е испанска песен за млада жена, която е отишла до близък извор:

Прелестният ѝ възлюбим я среща тук:
Планинска кошута гази във водата.
Щастливо влюбена, тя е щастливо влюбена.
(от Песен за Момичето до Извора)

2.    Прелюбодеяние: Дръж си гащите закопчани, господинчо!

 

За всеки, който се отнася сериозно към морала на християнстово, сексът не е бил възможен като вариант. Идеалният начин да проведеш живота си бил да се обречеш на целомъдрие, а сексът бил приемлив само като част от бракосъчетанието. Секс преди, както и много секс по време на брака обаче, бил сериозен риск. От свещениците се изисквало да докладват за прелюбодейците и за развратниците (тези, които правят секс без да са женени) и наказанията били от години, прекарани в покаяние до смърт.

 

Не само Църквата отричала прелюбодеянието и половото сношение между неженените – благородниците също били против, по простата причина, че искали да са сигурни, че децата от браковете им са наистина техни. Една действителна история за рицарска любов се объркала, като в нея бил замесен Филип IV Хубави от Франция. Той открил, че трите му дъщери имали интимни взаимоотношения с някои от рицарите му и затова заповядал воините да бъдат публично изкормени. Дъщерите му пък били пратени в манастири, а една от тях вероятно била убита.

На практика наказанията били по-меки, особено сред селските среди, където флиртуването било нещо нормално. Често се случвало свещениците да принуждават „съгрешилите” да сключат брак и всичко бивало прощавано. Ако не можело да става дума за бракосъчетание, наказанието било години на покаяние.

3.    Сексуални пози: Вкарай ключ А в ключалка Б

 

Църквата дори разпореждала как трябва да се прави секс. Всичко друго, освен основната „мисионерска поза”, например, било смятано за неестествено – следователно за грях. Жената отгоре, или проникване в нея отзад не били толерирани, защото противоречали на естествения ред в ролите на мъжа и на жената. Анален и орален секс били грехове, защото носели единствено удоволствие, а не създаване на потомство, което било единственото предназначение на секса, според свещениците.

Наказанията за тези, които практикували „неправилни” сексуални пози били много сурови: три години покаяние за жената, ако тя е отгоре по време на акта, същото се присъждало за орален и анален секс, който бил смятан за най-греховната поза.

Това били официалните идеи на Църквата, но някои „прогресивни” теолози започнали да ги оспорват. Алберт Магнус именувал пет сексуални пози и ги класирал от най-приемлива до най-малко приемлива: 1) мисионерска, 2) легнали един до друг, 3) седнали, 4) изправени, 5) проникване отзад. Магнус заявил, че мисионерската била единствената напълно естествена поза; другите били съмнителни от морална гледна точка, но не и греховни. В определени ситуации, обаче, (като наднормено тегло) тези други пози бивали не само приемливи, но и приложими.

4.    Предпазване от бременност: Ако се скъса мехура…

 

През Средните векове Църквата била притеснена повече за греховете на удоволствието, идващи от „противоестествен” секс, отколкото от предпазването от бременност. Теолозите не били съгласни с контрацептивите навремето, но Църквата била по-заинтересувана в изобличаването на много други греховни актове. Предпазните мерки били смятани за маловажна морална тема, а не смъртен грях.

Освен методът coitus interruptus (при който еякулацията се извършвала извън вагината), има някои сведения за презервативи, използвани от мъжете. Презервативите тогава представлявали животински мехури или завързани черва, като били за многократна употреба. Изглежда, че по-скоро са се използвали за предпазване от венерически болести, като сифилис. По-късни версии на презерватива били правени от лен. Първото използване на презерватив за предпазване от бременност било след средата на XVII век.

Жените понякога използвали песар – смес от най-разнообразни съставки, която действала като противозачатъчно средство. С нея мажели вътрешната част на вагината. Една рецепта за песар се състояла от фурми, кора от акация и малко мед, смесени във влажно тесто. Вълната или платът били потяпани в сместа и след това мажели женския полов орган.

5.    Проституцията: Искаш да се позабавляваш?

 

Проституцията процъфтявала в Средновековието, независимо дали Църквата я одобрявала или не. В по-големите градове проститутките практикували анонимно и професията им била смятана за честна и съществена.

Имало период, в който Църквата, всъщност, одобрявала проституцията. Макар да звучи иронично, тази практика предотвратявала прелюбодеянието и хомосексуалността в по-големи мащаби, затова била приемана за необходимо зло. Св. Томас Акинас, един от по-строгите теолози, написал: „Ако протитуцията беше забранена, безразборни полови актове щяха да превземат обществото.”

Най-уважаваните проститутки работели в публични домове или „вертепи”. Повечето села имали по един. В някои села проститутките трябвало да се индетифицират с определено облекло, като воал с жълто райе. Жени, които работели извън публичния дом били обект на по-грубо отношение от обществото. Някои били пленявани, измъчвани и осакатявани.

Източник: oddee.com

 


Сходни връзки

От гушкането без секс мъжете ни затъпяват | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
От гушкането без секс мъжете ни затъпяват
Автор: Anonymous да 2009-12-21 @ 09:25 EET
Абе, готино е да си крал! :-Р

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди