изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:05 EET
В Назарет откриха дом от времето на Иисус    
История

Броени дни преди Коледа, археолозите откриха останки от жилищен дом в Назарет, който учените датират от времето на Иисус Христос. Разкритието им може да хвърли светлина върху представата за постройките от времето, когато е живял Христос. Новооткритата жилищна постройка заедно с по-рано откритите гробници навяват предположения, че град Назарет се е състоял от 50 къщи, които са се намирали върху територия от 10 600 кв. метра, съобщи Associated Press.



„Населението е било предимно от евреи, които са живели в пещери, скрити от римските нападатели”, каза археологът Ярден Александър, директор по разкопките към Израелския департамент по антиките. „Постройката, изградена от глина и варовик, се смята за дом на обикновено еврейско семейство от това време”, допълва още Александър. Работниците внимателно са отстранили калта, за да разкрият каменните стени на дома.

Назарет е свещено за християните място. Според вярванията това е мястото, където е израсъл Исус Христос и където небесният ангел е съобщил на Мария вестта, че носи сина божи.

"Навярно това е мястото, където Исус и неговите съвременници са живели. Може би младият Исус е играл наоколо със своите братовчеди и приятели. Защо да не е възможно?”, казва още Александър. http://news.bpost.bg

 


Сходни връзки

В Назарет откриха дом от времето на Иисус | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди