изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:16 EEST
Втори удар срещу ”Наглите”, ранена е барета    
Ред и сигурност
Още четирима души бяха задържани рано тази сутрин в столицата от престъпната банда за отвличане. Специализирана операция под кодовото наименование “Наглите 2” се проведе на територията на София.


Акцията е била под наблюдението на прокуратурата, уточниха от МВР, и е продължение на проведената вече на 17 декември операция “Наглите”. По време на спецакцията при претърсването на една от къщите едно от лицата е оказало съпротива и една от баретите е прострелян в ръката и отведен в болница.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи пред БНР, че четирима души са задържани. Арестуваните са криминално проявени, двама от тяк са имали присъди. Издирва се мъж с прякор Сапата. По думите му, това са и планираните лица и адресите, които е трябвало да бъдат обезпечени днес сутринта. Има една къща, която е ползвана като база и една гаражна клетка, която е използвана като междинна фаза преди да бъдат транспортирани похитените, обясни Цветанов. Той добави още, че обектите са на територията на София.

Планирането на операцията бе в сутрешните часове, за да може гражданите, излизайки за работа, да не ги затрудняваме с усложняване на пътната обстановка, каза още министърът. Според Цветанов това е втората фаза от операцията, която окончателно ще я изясни цялостната картина.
 
Вътрешният министър съобщи, че цялата организирана група се състои от 12 човека. Има всичко, което е необходимо от страна на прокуратурата за провеждането на операциите „Наглите” и „Наглите 2”, допълни Цветанов. Вътрешният министър каза още, че МВР работи само по случаите с отвличанията, които станаха през последните години. Според него има безспорни доказателства, че заловената група е извършила 19-те отвличания от последните две години и половина.

 Операция „Наглите 2” е насочена към 5 лица. Това обясни пред “Фокус” прокурор Бойко Найденов. „Операция „Наглите 2” беше планирана в хода на разследването на групата за отвличания. Установихме още 5 лица, които имат отношение към няколко от отвличанията. Незабавно след това ще повдигнем обвинения”, каза Найденов. Той добави, че се претърсва още една квартира, в която са държани двама от заложниците. dir.bg

МВР спретна "Наглите 2", закопча трима

Имаме доказателства за 12 отвличания

”Къщата на ужасите” в село Гоз на ”Наглите”

 


Сходни връзки

Втори удар срещу ”Наглите”, ранена е барета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.20 секунди