изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:10 EEST
ПРЕЗ 2010 ГОДИНА ДАМЯН ПОПОВ ИСКА ДА СРЕЩНЕ ЛЮБОВТА    
Коледа 22-годишният добричлия Дамян Попов представя родния си грaд по възможно най-добрия начин в музикалния живот у нас. Бившият  участник от втория сезон на “Мюзик айдъл” гради поп кариера, за която винаги е мечтал. За целта му помагат най-големите имена в българската музика.

- Здравей, Дамяне. Твоето име действително става все по срещано и горещо в музикалния ефир и светските списания. На какво се дължи това, според теб?

- Благодаря ти, най-важни са работата и хъсът, с които работиш. При мен това винаги е било начин на мислене и живот. Разбира се,  основата, която си изградил, е много важна. Получил съм я в училището по изкуства  \"Св. Кл. Охридски\" в Добрич. Факт е, че именно от там излязоха много актуални в популярната музика имена.

- И все пак, човек винаги има нужда от трамплин, нещо, чрез което хората да те забележат. Мюзик Айдъл ли изигра тази роля за теб?

- Да, донякъде... Всички знаем, че риалити форматите са нож с две остриета, но в крайна сметка работих с екипа на Иван и Андрей... и БТВ. Беше готино, емоциите бяха много смесени, но запомнящи се. По-важно е, че се научих на доста неща, попаднах в нова и различна среда. Имах късмета да комуникирам с хора като маестро Вили Казасян, Люси, Есил, Фънки...

- Няколко месеца след формата чухме и първия ти сингъл. Как избра с кои музиканти да работиш?

- Радвам се, че имам възможността да работя с най-добрите музикани в България. Toва бе моя голяма мечта. Със Стамен от „Акустика” създадохме „Тръгваш ли?”. Работата беше доста взаимна. Малко по-късно клипирахме сингъла с един от най-добрите режисьори - Ники Скерлев, и неговия екип. След това се появи и „Вярвал ли съм...”, където гост вокал е Нора. Песента е изцяло мое дело. Исках нещо, което да звучи много рок. Аранжорът на песента Юлиян Янев пресъздаде всичко, от което съм имал нужда. Парчетата достигнаха до челни позиции в класациите за българска музика и се наредиха сред големците в нашия поп. Вече приключих дуетно парче с една доста популярна колежка. Парчето е дело на Графа. Скоро ще зазвучи в музикалния ефир. Жени Джамбазова, която написа хитове за Марияна Попова, Миро, ДесиСлава и Анелия, вече се зае с задачата да ми напише нещо много красиво, вярвам, че ще успее!

- Покрай ДесиСлава и Анелия се сетих за упоритите слухове, че ти ще ставаш част от поп-фолк бранша?

- Ха-ха, и аз го чух този слух. Доста фолк списания и радиа се свързаха с мен. Засега нямам намерение да пея поп-фолк, имам много колеги от фолка, с които подържам много добри взаимоотношения, но поп музиката ми е стихията. Имам идея и за етно парчета, в които Анелия може да се включи, но това не значи, че ставам фолк певец. Не веднъж съм казвал, че най-важното е парчетата да се изпипват до най-малкия детайл. Като цяло наблюдавам много интересни явления напоследък в нашата музика. Мисля си, че скоро поп-фолкът и поп-музиката ще се обединят.

- Да. Миро е поп певец, а е в “Пайнер мюзик”?

- Именно. И не е единствен от попа, който работи ексклузивно за тях. Нещата доста се омешаха. Аз също съм работил с техни екипи и мога да кажа, че са много големи професионалисти. Нека да не забравяме също, че № 1 изпълнителите им са Преслава и Миро, и двамата са добричлии. Това е втората причина да ги уважавам много.

- Как върви следването ти?

- Принципно много добре. Тази година завършвам бакалварската си степен в отдела за поп и джаз музика на консерваторията. Получавам много подкрепа от преподвателите си там и най-вече от доц. Алис  Боварян, в чийто клас уча. Мисля да продължа образованието си. Насочил съм се към музикалния мениджмънт. За мен е важно непрекъснато да се развивам в много посоки, като центърът за мен си остава музиката.

- Къде и как ще посрещнеш 2010 година?

- Ще я посрещна както винаги - работейки, но мен това само може да ме радва. Минути преди Новата година ще пристигна в Добрич, където ще забавлявам съгражданите си. Няма нищо по хубаво от това да посрещнеш Новата година на сцена, гаранция за успех.

- Как ще продължиш изречението През 2010 година Дамян ще ...”?

- През 2010 ще срещна любовта, крайно време е!

- Какво ще пожелаеш на нашите съграждани?

- На добричлии ще пожелая да бъдат още по-добри, да се обичат и да се усмихват много!

 

 


Сходни връзки

ПРЕЗ 2010 ГОДИНА ДАМЯН ПОПОВ ИСКА ДА СРЕЩНЕ ЛЮБОВТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди