изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:41 EEST
Изсушен мозък от лешояд показва тоточислата    
Любопитно Пушене на изсушен мозък на лешояд за да се получат видения за печелившите числа от лотото. Ето какво води посетители при Счело – продавач на традиционна медицина, но това е тенденция, която се смята отговорна за избиването на тези птици в страната, съобщава БГНЕС.

"Лешоядите са дефицитни. Имам по един на три или четири месеца", твърди Счело, млад лечител на пазара в центъра на Йоханесбург за "мути" или традиционна медицина. "Всички искат мозък. Виждате неща, които другите не могат. За лотото, сънувате числата", казва той.

Свит на цигара и погълнат под формата на пара, мозъкът от лешояд можел също да помогне при конни надбягвания, да засили представянето на изпит или да привлече повече клиенти за бизнеса, според вярващи в тази магия. След кожите от змии и крака от щраус, както и магарешка мас за прогонване на зли духове, Счело продава малка бутилка със само зрънце от мозък срещу около 4.5 евро. Цялата птица може да достигне до около 40 пъти по-висока цена.

Кости или пера от лешояд също могат да се смесят с билки за производство на лекарства, според традиционен лечител, пожелал анонимност. Той предписва основно глави на лешояди, които според него носят визии за бъдещето, дарявайки използващите ги с великолепното зрение на птиците, което им помага да долитат неизвестно откъде и да се спускат върху трупове. Това е широкоразпространено поверие по източните брегове на Африка, както и в някои западноафрикански държави, според експерти. dir.bg

 


Сходни връзки

Изсушен мозък от лешояд показва тоточислата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди