изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:03 EET
Арестуваха и Демби, мутрите в паника    
Новини Преди минути е бил арестуван и Димитър Вучев-Демби, научи "БЛИЦ". Както писахме по-рано на специално съвещание в ГДБОП, приключило около 21 ч., е бил уточнен план за следващи задържания.

Любомир с прякор Куция е единият от ранените при стрелбата срещу Боби Цанков, той е криминално проявен, научи БЛИЦ. Името на другия пострадал все още не се съобщава.Останалите бодигардове на Боби Цанков, които са се намирали наблизо в момента на стрелбата също са разпитани. Един от тях е дал и описание на стрелците, по което са направени фотороботи. Състоянието и на двамата мъже, които са настанени във Военно медицинска академия, е стабилно, те са вън от опасност за живота.

Стефан Бонев – Сако е знаел, че ще бъде арестуван и е чакал полицаите в апартамента си в „Лозенец”, съобщи за агенция „Блиц” адвокатката му Вяра Братоевска: „Аз научих за стрелбата по Боби Цанков случайно от медиите. Веднага звъннах на Стефан Бонев и той ми каза: „Отивам в апартамента си и ще чакам гостуване на полицаи!”

Когато пуснаха клиента ми след първия арест му казах: „Сега трябва да се молиш на Боби Цанков да не му се случи нищо лошо, защото ще обвинят теб”, обясни още Вяра Братоевска. До момента тя не е успяла да се свърже със Стефан Бонев и няма информация за него. Сако бе арестуван за първи път след като Боби Цанков подаде оплакване срещу него, че е заплашвал живота му и го е преследвал с автомобил из улиците на София.

Людмил Рангелов, адвокатът на двамата братя Маргини също не разполагаше с информация за клиентите си. Те бяха арестувани в следобедните часове, след като полицаите направиха последователен обиск в офисите на „Бул инс”, свързвани с бившата групировка СИК и в къщата на малкия Маргин в столичния квартал „Бояна”. Около 21. 30 часа полицаите се изтеглиха от дома на Николай Маринов и оставиха наблизо да дежури само полицейски пост.

„Искрено се надявам клиентите ми да са привикани рутинно и утре да ги пуснат. Предполагам, че става въпрос за полицейско задържане за справка, а не за арест. Повечето неща имат логични обяснения, които накрая се оказват верни и са далече от стряскащите фойерверки, каквито видяхме днес”, коментира още Людмил Рангелов пред „Блиц”.

Около 21 часа приключи извънредната среща в ГДБОП, на която присъстваха главният прокурор Борис Велчев и секретарят на МВР Калин Георгиев.

Паралелно с тях свое „заседание” проведоха и т. нар. мутри.
Стрелбата по Боби Цанков предизвика смут в подземния свят. Вчера вечерта хора на Златомир Иванов – Баретата се бяха събрали в лоби бара на столичен хотел, където на няколко пъти с тях се е срещал и самият радиоводещ.

Димитър Вучев – Демби, с когото в последно време Цанков охлади отношенията си, също е бил силно притеснен и е привикал хора от най-близкото си обкръжение. Притесненията му явно са се оказали основателни.

Мария Николаева, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Арестуваха и Демби, мутрите в паника | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди