изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:38 EEST
Депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков краде уличен ток в Горна Оряховица    
Ред и сигурност

Депутатът и общински лидер на ГЕРБ в Горна Оряховица Мирослав Петков крадял ток от уличното осветление. Незаконната инсталация, която черпела ток за сметка на общината, е засечена в четвъртък. Сигналът бил подаден от граждани, които алармирали, че редовно централната улица е тъмна. Проверка на елтехниците показала, че под тротоарните плочки е скрит кабел, който захранва от уличен стълб парковите лампи пред имот на Петков. Кметът на Горна Оряховица инж. Иван Михтиев вчера обяви, че ще търси наказателна отговорност за нарушението. 



Депутатът и общински лидер на ГЕРБ в Горна Оряховица Мирослав Петков крадял ток от уличното осветление в града.

Той закачил ел. инсталацията на свой търговски обект към общинското осветление в железничарския град. Незаконната инсталация е засечена в четвъртък. Разкритието било направено, след като граждани алармирали, че ул. “Княз Борис Първи” в центъра на града тъне в мрак.

Специалисти от общината и от фирма “Хит”, която поддържа уличното осветление, тръгнали от стълб на стълб, за да изяснят причината за аномалията. Така експертите се натъкнали на 14 паркови лампи, инсталирани пред бившия гарнизонен стол, които се оказали свързани с уличното осветление. Техниците открили тайно прокаран кабел, който свързвал декоративните лампи пред частния обект, собственост на Петков, с един от електрическите стълбове. Жицата била опъната под тротоарните плочки и замаскирана с цимент.

“Винтовият предпазител се оказа преправен. Автоматичният прекъсвач в таблото на уличното осветление изключва заради претоварване от незаконните осветителни тела”, пише в докладна записка до кмета на Горна Оряховица инж. Йордан Михтиев.

“Ще бъде съставен акт на нарушителя и ще му се търси наказателна отговорност. Нямаме намерение да толерираме подобни деяния. Общината дължи на фирма “Хит” 130 хил. лева за поддръжка на уличното осветление и е недопустимо да се трупат суми за сметка на данъкоплатците, заради такива своеволия”, коментира инж. Михтиев. Той е подготвил документите срещу депутата за прокуратурата.

Като открили самоделната инсталация, специалистите изтръпнали от ужас. “Понякога осветлението в града се включва със есемеси при тържества, ремонти и други извънредни дейности. Ако това стане, когато някой пипа по електрическата мрежа без предупреждение, може да бъде овъглен на стълба от високото напрежение”, обясниха енергетиците.

Незаконната операция била извършена по време на мащабен ремонт на бившия гарнизонен стол. Депутатът Петков се сдоби с апетитния имот преди две години. Тогава той бе председател на общинския съвет в Горна Оряховица.

Петков играл на търг за помещението от 600 кв. метра за което броил 580 000 лева. Повече от месец в бившия военен клуб кипи ремонт и майстори преграждат огромното помещение, като обособяват по-малки площи.

Мирослав Петков вчера не отговаряше на мобилния си телефон, но наскоро пред репортер на “Труд” обясни, че преустройва обекта на магазини и заведения. Тогава той каза, че фирмата му “Мира-МН” ЕООД е прехвърлена на друго лице, след като станал депутат. Проверка в търговския регистър вчера установи, че последната актуализация на фирмата, която е с дейност производство на ризи, блузи и друго долно облекло, е правена на 17 август миналата година. Според данните в АПИС като управляващ и собственик фигурира Мирослав Петков. “Този човек върши самоуправство. Започна ремонта на бившия гарнизонен клуб, който заема приземните помещения на 8-етажен блок. Изскуба декоративните храсти пред кооперацията и си позволи да премести сергията за вестници. Освен това бяха запълнени с бетон вентилационните отвори на мазетата ни”, жалват се обитатели на блока.

По техни сигнали в момента тече проверка дали са спазени всички строителни изисквания и дали има необходимите технически разрешителни. Малко след като Петков стана депутат, “Труд” разкри, че той няма висше образование, а по време на предизборната кампания е лъгал избирателите, че е завършил Московския държавен индустриален институт.

14 лампи

“източват” общинския ток от уличното осветление в Горна Оряховица. Осветителните тела са за частния депутатски имот, но разходите им се плащат от всички, негодуват местните хора.

500 евро на кв. м

Имотът на депутата Мирослав Петков е излязъл по 500 евро на квадрат. Сделката е доста изгодна, защото реалната цена за търговска площ в идеалния център на Горна Оряховица била двойно по-висока, твърдят брокери.

Реакцията: Партията ще провери случая

“Първо трябва да видим дали има истина в този сигнал. ГЕРБ ще направи проверка незабавно, а ако има проблем, ще изслушаме всички страни. Ще поискаме и обяснение от колегата.” Това каза съпредседателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. На въпрос какви са механизмите за реакция на ГЕРБ при подобни случаи тя уточни, че изпълнителната комисия на партията може да налага санкции при уронване на престижа на партията, като най-тежката е изключване. Колегата й Красимир Велчев каза, че не може да вземе отношение, преди ГЕРБ да са се запознали в детайли със случая.

http://www.trud.bg

Депутат от ГЕРБ без диплома пише закони

Депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков от Горна Оряховица няма висше образование, се разбра вчера. А по време на кампанията бившият председател на общинския съвет в града се представяше за възпитаник на Московския държавен индустриален университет.

В агитационните брошури за 47-годишния Петков бе написано, че е завършил специалността “Мениджмънт” във въпросния вуз.

Наглата измама лъсна, след като съграждани на избраника се сетиха, че не си спомнят той да е ходил в Москва за изпити. Разбра се също, че това учебно заведение вече е закрито.

“Нямам диплома, защото още уча и съм в трети курс. Не знам как се появи тази информация, че съм завършил московския университет”, призна Петков. Той явно е забравил, че сам обявяваше това на пресконференции преди и след вота. След като разбра, че се знае за закриването на вуза, побърза да добави: “Тази година не са ме викали, но трябва да питате директора д-р Румен Петков. Платил съм си таксите и ще си търся правата”.

Д-р Петков е ректор на изнесен филиал в България на московския вуз. “Наистина Московският държавен индустриален университет е закрит”, потвърди той. Отказа повече информация и побърза да затвори телефона.

“Реално съм със средно образование. Учил съм 2 г. задочно за машинен техник”, призна новият депутат.

Петков изкара 2 години като шеф на общинарите в Горна Оряховица и категорично отказваше да подаде документи за достъп до класифицирана информация.

 www.trud.bg

 


Сходни връзки

Депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков краде уличен ток в Горна Оряховица | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков краде уличен ток в Горна Оряховица
Автор: Anonymous да 2010-01-09 @ 14:29 EET
Така е човек като има много симпатизанти. Не се знае кой ще му прекара кабела...
Депутатът от ГЕРБ Мирослав Петков краде уличен ток в Горна Оряховица
Автор: Anonymous да 2010-01-14 @ 16:03 EET
за съжаление никой не се интересува от ситуациите около г-н Мирослав Петков ./Това личи от коментарите/.А и защо ли? Такива като него в ГЕРБ колкото искаш.
 Беден е човека и няма пари да позвъни и да разбере,че университетът му е отдавна закрит.Няма пари и за това краде ток.Колкото е имал ги е дал за да  купи депутатското си място.Знаете ли,колко струва едно депутатско място?
Каквото и да прави той има право,защото в крайна сметка е икономисал някой лев.Който има пари -има право за всичко и да завърши закрит университет и да  краде ток и да кове закони и да яде депутатско кюфте и много неща за които бедните хора не подозират.Така ще е докато има обществен строй наречен капитализъм.
А иначе Мирослав Петков е цвете.
Вижте какво представляват и другите депутати.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди